algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Cort i Govern cerquen un lloc per enterrar els musulmans a Palma

L'Ajuntament de Palma i el Govern balear estan disposats a solucionar el problema de la manca d'un cementeri islàmic a Mallorca. La regidora de Sanitat de Cort i presidenta de Serveis Funeraris Municipals, Begoña Sánchez, confirmà que en aquests moments ambdues institucions estan estudiant de manera conjunta el terreny on podrien enterrar els musulmans segons les seves tradicions.

De moment, explicà Sánchez, s'està treballant al cementeri de Son Valentí i al de Bon Sosec per trobar-hi algun espai. Tanmateix, reconegué, només s'han trobat trossos de terra molt petits que no compleixen les condicions mínimes. Begoña Sánchez recorda que aquesta mesura és de caràcter provisional. Les dues administracions s'han compromès a cercar una solució tan aviat com possible i, per això, estan cercant un petit espai per enterrar els difunts musulmans.

De moment, però, serà una solució provisional amb vista a dos o tres anys, fins que es faci un cementeri més gran i per tothom, on es pugui enterrar qualsevol, independentment que sigui laic, ateu, cristià o musulmà, entre altres religions i creences.

La principal diferència que hi ha entre els enterraments musulmans i els cristians és que els primers deixen el cadàver directament a la terra, sense cap taüt ni calaix. A més, el cos s'inclina sempre una mica per tal que quedi de cara a la Meca.

Fins ara, una normativa d'higiene municipal impedeix que es pugui enterrar un cos al terra, però segons explicà la regidora de Sanitat, tant Cort com el Govern entenen que preval el principi constitucional de llibertat religiosa i aconfessionalitat per sobre d'aquest normativa. De fet, a moltes ciutats de l'Estat espanyol ja hi ha cementeris musulmans o s'estan construint en aquests moments.

Sánchez està d'acord amb les paraules del representant de la Plataforma Islàmica de Balears, que en el dia de la seva presentació pública acusà els anteriors governs balear i de Cort d'haver «pres el pèl» a la comunitat musulamana, ja que signaren un acord per fer el cementeri musulmà a Son Valentí en una zona qualificada com a verda i on està prohibit enterrar ningú.

«No es pot prendre el pèl així a la gent», digué Sánchez, per afegir després: «El PP jugà amb els sentiments d'aquesta gent amb el cementeri i això és un tema molt delicat que pot fer molt de mal».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.