nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

La Plataforma desobeeix la Junta Electoral i convoca un acte el 8-M

Es canvia la manifestació per una concentració a la plaça d'Espanya

La Plataforma per la Igualtat decidí ahir desobeir la Junta Electoral Provincial que prohibí la tradicional manifestació del Dia internacional de la dona per coincidir amb la jornada de reflexió de demà i anuncià que durà a terme una concentració a les 12 hores a la plaça d'Espanya de Palma.Segons explicà Helena Herrera, membre d'aquesta Plataforma composta per organitzacions feministes, sindicats i partits polítics, «entenem que és una decisió il·legal però, aquesta ha estat unànime, per la qual cosa ens concentrarem, sense banderes i pancartes polítiques, però sí reivindicat el Dia internacional de la dona».

Durant la concentració, no hi haurà manifest, però sí es farà un comunicat que expressi els motius d'aquesta i el perquè d'aquest acte de desobediència civil.El secretari d'Ocupació i Formació de CCOO, Rafael Borràs, i la secretària de la Dona, Maria Agustina Canosa, culparen ahir la presidenta del PP de Balears, Rosa Estaràs, de ser «la responsable que no es pugui celebrar amb normalitat el Dia de la dona treballadora» a les Illes.

Borràs manifestà que és «molt important» que tots els ciutadans de Balears «sàpiguen que ha estat una dona i del PP qui ha impedit la celebració d'aquesta tradicional jornada reivindicativa». Canosa assegurà que «fa mes i mig» que Delegació de Govern rebé la petició per celebrar aquest acte però no els informà de res, fins que dimecres es va notificar la prohibició. La sindicalista retragué «a les administracions» que «no tinguin una mica de respecte pels dies de les celebracions i reivindicacions de les dones com ho demostra "indicà" haver convocat les eleccions el dia 9, sabent que dia 8 de març sempre s'ha celebrat el Dia de la dona treballadora.»

Per la seva banda, el sindicat UGT titllà del tot «ridícula, per no dir partidista», la decisió de la Junta Electoral Provincial de Balears de suspendre la manifestació commemorativa del Dia de la dona. La Federació de Serveis Públics d'UGT denuncià en un comunicat que a la Junta Electoral «no se li ocorreria» prohibir les homilies de les misses del dissabte, «la festa del patró dels bombers» o «qualsevol acte cultural» per «pertorbar el sentit de la jornada de reflexió», però sí el Dia de la dona.

La candidata del PP per Balears al Congrés, Maria Salom, defensà la suspensió de la manifestació convocada per la Plataforma per la Igualtat i la justificà en el fet que el dia de reflexió previ a les eleccions ha de transcórrer «amb total normalitat i com qualsevol altre». Salom recordà que fou el candidat a la reelecció en la presidència del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, qui convocà les eleccions, «sabent que el dia abans és el Dia internacional de la dona». Recordar que fou el Partit Popular qui va presentar una queixa davant la Junta Electoral Provincial de Balears en contra de poder fer la tradicional manifestació durant la jornada de reflexió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.