cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

Els touroperdors temen l'overbooking davant les «excel·lents» previsions

Per contra, els majoristes consideren aquest hivern com un dels pitjors a Balears

E.DOMENECH.Enviada especial a Berlín
Els principals touroperadors alemanys no dubten que la temporada turística a Balears serà igual d'exitosa que l'any passat o inclús millor pel que fa a les xifres d'arribades de turistes del seu país, encara que es refereixen just als mesos d'estiu i especialment a l'illa de Mallorca. Per això, alerten de la possibilitat durant el juliol i l'agost que es produeixin overbooking a alguns establiments i «preguen» als empresaris que ho evitin i els proporcionin més places per poder dur més clients cap a les Illes.

Així ho manifestaren els màxims responsables dels majoristes alemanys a l'estand de Balears de la Fira turística de Berlín, després de reunir-se amb el conseller de Turisme, Francesc Buils. Les expectatives de TUI són d'assolir uns «resultats excel·lents», Thomas Cook parlà «d'optimisme», Rewe-LTU d'augments a Mallorca de més del 2 per cent i Alltours de prop del 6 per cent sobre l'any passat.

El secretari d'Estat de Turisme, Pedro Mejía, refrenava aquestes perspectives i afirmava que tot fa pensar en una temporada turística «favorable». Recordava que hi ha una desacceleració econòmica, però que sembla que no afecta l'evolució del turisme al món i, en concret, a l'Estat espanyol.

Per contra, els touroperadors coincidiren a assenyalar que aquest és un dels pitjors hiverns turístics per les Illes. Per lluitar contra aquesta situació, Volker Böttcher de la TUI proposà que s'estableixi un calendari cultural a principi de temporada, com també continuar la inversió per part dels hotelers en la creació de nous productes. «El gran repte de Mallorca és oferir productes atractius a l'hivern, ja que l'Illa ha de competir amb altres destinacions amb millor climatologia», afegí. Rembert Euling president de Rewe-LTU atribuí la davallada de reserves a l'hivern a la manca d'hotels oberts que limita la producció, «només hi ha oberta un 12 per cent de la planta hotelera», assenyalà. Mentre el director d'Alltours, Peter Wennel, parlava d'unes difícils condicions climatològiques i de preus poc competitius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.