muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

Unitat alerta que el canvi climàtic amenaça el futur del sector turístic

Sampol denuncia que Espanya ha augmentat les emissions de gasos un 38% per sobre de Kyoto

DdB. Palma.

Unitat per les Illes trià ahir la Platja de Palma, una de les zones turístiques més antigues de Balears, per exposar la posició de la candidatura respecte al fenomen del canvi climàtic i demostrar in situ l'amenaça que suposa l'encalentiment global per al sector turístic de les Illes.

Els candidats al Congrés, Pere Sampol i Margalida Miquel, i el candidat al Senat, Jaume Sansó, denunciaren que si es compleixen les previsions de l'informe final del Panell intergovernamental sobre canvi climàtic i la temperatura global del planeta puja fins a 4 graus centígrads en el termini d'un segle, els efectes sobre les nostres illes serien «d'abast incalculable».

Sampol avisà que «l'alteració de les estacions i del clima, amb estius més calorosos, llargs i secs, l'escassesa de recursos hídrics... tendrien un impacte molt negatiu des del punt de vista mediambiental. Però a més, tenint en compte que el nivell de la mar es podria elevar fins a un metre, ens podríem trobar amb la situació que zones com aquesta platja on som ara quedarien sense arena, i l'aigua arribaria fins i tot a les zones urbanitzades. El turisme, que continua sent la principal activitat econòmica de Balears, se'n veuria terriblement afectat», afirmà.

El candidat al Congrés alertà que «el fenomen del canvi climàtic afectarà especialment els territoris insulars de la Mediterrània. Per tant, l'adopció de mesures per contribuir a frenar l'encalentiment global ha de ser una prioritat per a les Illes». Per això, Unitat proposarà al Congrés i al Senat iniciatives perquè l'Estat s'impliqui amb més decisió en la lluita contra aquest fenomen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.