muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.33°
12°

El Govern dota Alcúdia i Pollença d'una marca turística que reconeix la qualitat

Els municipis han estat elegits per Inestur per a un projecte d'excel·lència pioner a Mallorca

79922
Oliver i Garau mostren el mapa de rutes de Nordic Walking.

ELENA BALLESTERO. Comarca.

El Govern balear ha creat una nova marca turística amb la qual reconeixerà Alcúdia i Pollença com a destinacions de qualitat. Es tracta d'un projecte impulsat per l'Inestur i que és pioner a Mallorca.Alcúdia i Pollença han estat seleccionats entre una dotzena de destinacions, perquè en ambdós casos es tracta de municipis turístics històrics, en els quals s'han implicat no només les administracions, sinó els diferents agents econòmics i associacions. Han garantit així la creació d'una taula de discussió que serà l'encarregada de realitzar, durant un termini aproximat d'un any i sota la tutela d'una empresa consultora, un diagnòstic de qualitat turística. Serà un fòrum de debat del qual sorgiran les propostes de futur que permetran no només mantenir la qualitat d'ambdós municipis com a destinacions turístiques, sinó aprofundir en nous projectes que suposin una millora de l'esmentada qualitat.

Al final del període d'implantació, que dura aproximadament un any, Alcúdia i Pollença rebran un distintiu de qualitat que els reconeix com a municipis d'excel·lència turística. Paral·lelament, l'Inestur promocionarà a les fires nacionals i internacionals el nou distintiu. Pel gerent de l'Inestur, Antoni Oliver, «la idea de crear un distintiu de qualitat que reconegui l'excel·lència turística de determinades destinacions no és nova, ja que s'aplica des de fa anys amb èxit en altres destinacions turístiques de la península i també ho ha fet a Menorca el Consell Insular. Forma part d'un sitema integral de qualitat del Ministeri i adoptam les seves pràctiques per aplicar-lo per primera vegada a Mallorca».

El sistema de diagnòstic recorda molt al que es du a terme en els diferents municipis de Mallorca per a l'Agenda Local 21, però aplicada al sector turístic. La directora general de l'Institut de la Qualitat Turística, Lourdes Garau, explica que «també serà necessària la implicació de totes les associacions, la conscienciació del mateix poble que el municipi ha de tenir bones pràctiques amb vista al turista». Per una altra part, el primer parc de Nordic Walking de Mallorca que s'està habilitant a Alcúdia es promocionarà a partir de la setmana que ve a les fires internacionals de turisme. L'Inestur aposta així per un nou producte de gran implantació al nord d'Europa, però que arriba per primer pic a les Illes. Per simplificar, es tracta de crear tres rutes a peu de diferents dificultats que els usuaris recorraran ajudats de bastons.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.