algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

La Sala precintarà un aeròdrom il·legal de Porto Cristo i el denunciarà a Fiscalia

La polèmica instal·lació té una pista d'un quilòmetre, hangars i altres edificacions

97896
Imatge aèria de fa uns anys, quan la pista encara no estava asfaltada.

J.M.SASTRE. Manacor.

El departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manacor precintarà un aeròdrom il·legal ubicat devora el camí de la Gruta i la Marineta de Porto Cristo. Així mateix, té la intenció de denunciar-ho davant de la Fiscalia de Medi Ambient perquè també prengui les mesures oportunes.

La polèmica entorn d'aquesta instal·lació ve de fa devers 10 anys enrere, va arribar als jutjats i s'ha anat postergant entre els tràmits burocràtics i els calaixos de l'esmentat departament. Tanmateix Bernat Amer (AIPC), nou delegat d'Urbanisme des que començà aquest mandat, va explicar que una de les seves prioritats és «activar el departament, reactivar tots els casos i acabar amb la selva en la qual tothom fa allò que vol. Cal protegir els que fan les coses ben fetes», va declarar.

És en aquest context que el departament ha reactivat el cas de l'aeròdrom de Porto Cristo, propietat del candidat de Clau per Mallorca, Pedro Durán. Despús-ahir, els tècnics del departament es van desplaçar fins allà per precintar la finca, però no els hi fou permesa l'entrada. Davant d'aquest situació, l'Ajuntament ha sol·licitat als jutjats un permís per precintar-lo, que esperen obtenir la setmana que ve.

Amer va explicar que en el recinte hi ha una pista d'enlairament d'un quilòmetre de llarg, hangars i edificacions construïdes sense llicència. «Ha sol·licitat llicències per fer una cosa i en feia d'altres, s'ha rigut del ball i del sonador i li hem d'aturar els peus», va concloure Amer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.