cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

«PP i PSOE encara ens han d'explicar en què han defensat les Illes»

Sansó (Unitat) creu que la feina dels dos partits ha estat «inèdita»

Jaume Sansó (Vilafranca, 1964), fa nou anys que és batle del seu poble, Vilafranca. Va ser president del PSM i ara és secretari general d'Entesa, el partit creat per escindits del PSM. Ara es presenta per primer pic a unes eleccions no municipals i ho fa a la candidatura al Senat d'Unitat per les Illes, la coalició nacionalista. «La nostra veu» és el seu lema.

"Si sortiu senador, el vostre referent serà Pere Sampol?
"Pere Sampol ja ha obert un camí, el de tenir una veu independent a Madrid que defensi les Illes Balears com a territori, però el meu referent seran les Illes Balears i la gent que hi viu.

"Ha hagut d'arribar Sampol perquè el senat servís per alguna cosa?
"Sampol ha estat el primer que ha donat veu independent a les Illes, però la tasca que durant trenta anys han fet totes les veus nacionalistes de l'Estat ha demostrat la poca sensibilitat que tenen els partits estatalistes cap a allò que ells anomenen perifèria.

"Que canviaríeu del Senat?
"Primer de tot, els senadors haurien de rompre la disciplina i la uniformitat del partit que representen i s'haurien d'adscriure a la defensa dels territoris que els han duit a Madrid, des de la seva ideologia i llibertat d'actuació. Els senadors primer haurien de pensar en el seu territori.

"A la Cambra Alta s'hauria de poder parlar en català?
"Sí, les llengües són part del que integra aquest estat plurinacional i, per tant, si el Senat és la cambra de representació territorial, els idiomes cooficials de l'Estat també hi haurien de ser representats.

"Què pot aportar Unitat per les Illes al Senat?
"Tenim molt clar perquè es va crear Unitat per les Illes, per representar tots els partits amb sensibilitat nacional i per defensar els drets de la gent de les Illes. Unitat aportarà una visió diferent de les Balears d'aquella que és té a la resta de l'Estat i treurà a la llum les grans dificultats que patim amb el finançament, la insularitat, els serveis bàsics o l'interès públic.

"Com definiríeu la feina que fins ara han fet els senadors de PP i PSOE elegits a Balears?
"Ha estat una feina inèdita. La gent de les Illes encara espera que el PP i el PSOE els expliquin en què i com han defensat el territori.
"Sabeu que ho teniu complicat per ser senador.
"A tothom dic el mateix, les lògiques en política són per rompre's, el sol fet que Unitat per les Illes hagi nascut ja romp la primera lògica.

La segona lògica la rompre'm quan estem representats a Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.