algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El PSIB diu que amb Munar UM complí els pactes i insta Nadal a fer el mateix

Vicens continua defensant la llei d'habitatge però la votarà segons les «instruccions» de la direcció

Els socialistes ja anyoren Maria Antònia Munar al capdavant d'Unió Mallorquina, o al manco coincideix que ahir recordaren la manera d'actuar de l'actual presidenta del Parlament davant la situació de tensió generarada dins el Pacte a partir de la postura del nou líder d'UM, Miquel Nadal.

El portaveu del grup parlamentari del PSIB, Antoni Diéguez, recordà que el projecte de la llei d'habitatge, al que s'oposa ara Nadal, «disposa no només amb la paraula, sinó amb la signatura d'UM», després del període d'esmenes en el Parlament, i llançà que «amb Munar, UM sempre ha respectat els seus pactes, i esper que el senyor Nadal faci el mateix». «Algú pot dir coses i després recapacitar», afegí.

El socialista admeté que «no és bo» que es produexin aquestes discrepàncies en el si del Pacte, encara que no considerà que això signifiqui un «desgast» perquè a Balears hi ha «una tradició molt llarga de pactes i històries d'aquestes que tots coneixem». Diéguez es mostrà així convençut que la llei d'habitatge sortirà finalment endavant, i que caldrà abordar el tema passades les eleccions generals perquè en campanya «els partits sense implantació estatal intenten desmarcar-se».

Per la seva banda, el portaveu parlamentari d'UM i negociador de la llei d'habitatge, Bartomeu Vicens, defensà un altre pic el projecte sobre el qual el seu grup «estava conforme i d'acord amb els altres partits» del Pacte. «És un projecte del Govern i del Parlament, ja que durant la seva tramitació s'han presentant esmenes i hem treballat tots», afegí, en una postura diferents a la manifestada per Nadal.

No obstant això, assegurà que quan es procedeixi a la votació final de la llei demanarà «instruccions» a la direcció del seu partit per saber quina ha de ser la posició del grup d'UM. Vicens, dins el ple, aplaudí la intervenció del conseller Carbonero, impulsor de la llei, i en el seu torn compartí amb ell la «prioritat» d'actuar de manera «urgent» per construir 5.000 habitatges assequibles.

Per la seva banda, el PP aprofità les discrepàncies i la seva presidenta Rosa Estaràs les considerà una mostra de «la crisi interna per la manca de cohesió i lleialtat» entre els socis del Govern de Francesc Antich. «La llei d'habitatge era el seu tema 'estrella' i ara l'haurà de retirar perquè només té 20 diputats», va augurar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.