cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

El Consell destina 740.000 euros a millores en els centres de menors

Fins a cinc instal·lacions es beneficiaran de les obres de reforma

MARIA QUES. Palma.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials del Consell (IMAS) invertirà 738.200 euros per modernitzar i reformar els diferents centres de menors, així com les instal·lacions del Servei d'Infantesa i Família, tots ells dependents de l'àrea de Protecció al Menor d'aquesta institució. En concret, les obres es duran a terme en el centre de primera acollida d'infància de Puig des Bous, on s'executarà la reforma més important, al centre de Son Bosch i a les llars de la Vileta, Rafal Vell i Son Gibert. Així ho va donar a conèixer ahir en roda de premsa la consellera de Joventut i Igualtat i vicepresidenta de l'IMAS, Josefina Ramis, que va comparèixer junt amb el director de l'àrea de Menors, Gori Estarellas, després de fer una visita al centre Puig des Bous.

Segons explicà la consellera, en el cas d'aquest centre, les obres s'iniciaran el pròxim mes de setembre, tindran una durada de nou mesos i disposaran d'un pressupost global de 360.000 euros. Ramis destacà la importància d'aquesta obra, ja que durant la passada legislatura «no es feu cap millora en aquestes instal·lacions de propietat del Consell de Mallorca». Aquestes obres consistiran en una reforma integral de la planta baixa, els banys de la segona planta, les façanes principals i laterals, les cobertes, terrasses i en les preses d'aigua potable, sanejament i pluvials. Respecte al centre de llarga estada de Son Bosch, les obres consistiran a adaptar l'edifici a nous usos, ja que es preveu traslladar-hi els joves que actualment romanen al centre de primera acollida de Muro, i tindran un cost aproximat de 30.000euros.

Pel que fa a les llars de la Vileta, Son Gibert i Rafal Vell es tracta d'obres de menor importància que requeriran una inversió total de 102.000 euros.A la llar de la Vileta s'augmentarà la potència elèctrica, s'arreglarà el jardí i l'edificació que es troba en aquest espai per donar-li un ús com a sala d'usos múltiples.

En el cas de Son Gibert, es tracta de dur a terme una reforma de tota la instal·lació elèctrica, dels tancaments metàl·lics, un canvi d'ubicació de la bugaderia i una reforma de la piscina i les seves instal·lacions. En la Llar del Rafal Vell, les novetats es basaran en l'augment de la potència elèctrica i una reforma integral de la primera planta i del jardí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.