algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

La Sala vol adjudicar els xibius de les platges per períodes llargs de temps

Ara Demarcació de Costes sols en permet la concessió per un any

L'Ajuntament de Campos ha mantingut diferents contactes amb Demarcació de Costes, perquè els xibius del Trenc, la Ràpita i les Covetes siguin considerats oficialment com a instal·lacions permanents. D'aquesta manera, el Consistori podria adjudicar la seva explotació per un temps perllongat, ja que actualment només pot fer-ho per un any, el mateix temps pel qual Costes concedeix l'explotació de les platges.

L'objectiu d'aquesta demanda és doble. Per una part, ampliar els ingressos per als comptes municipals i, d'altra banda, millorar el servei i l'estat dels xibius. En aquest sentit, el batle de Campos, Guillem Ginard (UM), va explicar que, «si nosaltres poguéssim adjudicar els barets per més temps, ingressaríem més doblers, perquè els concessionaris estarien disposats a pagar més». En la mateixa línia, va afegir que les persones que exploten les instal·lacions «tindrien més cura i es gastarien doblers a mantenir-les i millorar-les i això repercutiria en un millor servei». «Comprenc que ningú no vulgui gastar-se diners en una xibiu si no té assegurat que la temporada següent el continuarà explotant», apunta Ginard.

Malgrat les peticions de l'Ajuntament, la situació no es resoldrà per ara amb vista la pròxima temporada turística. Per aquest motiu, el Consistori ha tret l'explotació a concurs encara per un any.

El Consistori treu a concurs quatre lots de gandules i ombrel·les, i l'explotació de cinc barets per a la temporada 2008. El preu total de sortida és de 670.000 euros però, segons les previsions, la xifra podria rondar els 800.000 euros, després de les millores que realitzin els potencials adjudicataris. Les empreses interessades a concursar poden presentar les seves ofertes fins al proper dia cinc de març.

En els darrers anys, l'explotació de les platges de Campos ha estat sempre envoltada d'una certa polèmica, concretament des que fa un parell d'anys els concessionaris històrics dels xibius acabaren i es varen treure de bell nou a concurs. Posteriorment i arran d'un precedent a la península, Demarcació de Costes només permet adjudicar-los per un termini d'any.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.