algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Els hotelers contracten immigrants en origen per la manca de personal format

L'Escola de Turisme complementa la formació de 150 polonesos que vindran a treballar durant l'estiu

La dificultat dels hotelers per trobar personal format que vulgui treballar en els seus establiments ha fet que alguns, com els responsables de la cadena hotelera Eden, surtin de les Illes per contractar immigrants en els seus països d'origen.

A través d'un centre politècnic d'hoteleria de Polònia es contractaran enguany 150 estudiants, que en acabar la temporada tornaran al seu país. Aquesta xifra s'ha triplicat des que fa tres anys es va posar en marxa la iniciativa davant els problemes per trobar mà d'obra qualificada a les Illes Balears.

D'altra banda, l'Escola de Turisme de Balears també està implicada en aquest projecte. És l'encarregada d'impartir a aquests estudiants una sèrie de cursos per complementar la seva formació, tant d'idiomes com d'específics del departament en el qual han d'exercir les seves funcions.

La directora del centre, Coté Moreno, destaca l'èxit que ha tingut aquesta iniciativa i la motivació amb què vénen els estudiants polonesos. «S'adaptaen bé al sistema de treballar d'aquí i fan molt bona feina. A més a més, encara que complementem la seva formació, són estudiants i ja vénen amb una base», afegeix.

Els empresaris es queixen que la formació no es dirigeix cap a les necessitats reals del mercat laboral i que altres sectors absorbeixen mà d'obra, ja que l'estacionalitat fa que el turisme sigui menys 'interessant' per als treballadors.

El president de la Federació Hotelera de Mallorca (Fehm), Antoni Horrach, afirma que la manca de personal qualificat a l'Illa és una realitat. «Les dificultats per contractar personal format són un problema real pels empresaris de les Illes des de fa anys», afirma.

L'orientació dels serveis turístics, en general, i de l'hoteleria, en particular, cap a una oferta de major qualitat fa que les necessitats de personal també hagin canviat i se cerquin plantilles més formades. Des de la mateixa Federació Hotelera, es fa formació contínua orientada a cobrir aquestes noves necessitats, assenyala Horrach. Tot i així, encara no és suficient per cobrir-ne tota la demanda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.