algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.88°
10°

La Federació d'escoletes recorrerà el decret 0-3 anys que prepara el Govern

Considera que és una «imposició» en l'ordenació d'aquest sector

La Federació d'escoletes infantils de la petita i mitjana empresa de Balears (Feipimeb) decidí ahir recórrer i demanar la suspensió del Decret de 0 a 3 anys que prepara la Conselleria d'Educació i Cultura, en considerar que és una «imposició» en l'ordenació d'aquest sector.

Així ho acordà en el transcurs d'una reunió informativa, a la qual van assistir més de 70 empresaris de guarderies de l'Illa, i que va començar amb una exposició de les particularitats del decret. En el transcurs del debat quedà clar que es tracta d'una «normativa injusta», que, a més, no «ens ha tingut en compte com a col·lectiu», segons va exposar després de l'encontre la presidenta de Feipimeb, Francisca Picornell.

Encara que va admetre que la federació «no està en contra de la legislació ni de la creació de dues mil places més per a l'etapa de 0 a 3 anys», Picornell va matisar que «no podem fer costat a un Decret que vulnera la Constitució, coarta els drets de les persones emprenedores i treu poder d'elecció als pares», com, des del seu punt de vista, és el cas del qual pretén aprovar el Govern, que incorpora la declaració de centres educatius per a aquests establiments.

A més, Picornell afirmà que la consellera Bàrbara Galmés es «contradiu» sobre aquest assumpte, el qual, demostra a la seva opinió que «desconeix el sector». I agregà que el futur decret autonòmic comportarà la creació d'un servei que, malgrat ser públic, «tindrà un important cost per als progenitors i l'Administració», per la qual cosa no resultarà gratuït. D'altra banda, Picornell afirmà que, el decret propicia el tancament de les guarderies privades, perquè «fixa disposicions utòpiques, molt difícils de posar en pràctica» i, a més, «estan negant o dificultant el procés d'autorització» als centres que donen servei actualment i que «segons el Govern no compleixen els requisits», va assenyalar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.