algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Visita llampec del rei a les instal·lacions militars del puig Major i Son Sant Joan

Joan Carles I instà els efectius de l'Exèrcit a complir amb «entusiasme» la seva missió

El rei Joan Carles I visità ahir les instal·lacions militars de l'Exèrcit de l'Aire a Mallorca per conèixer el radar del puig Major i posteriorment entrevistar-se amb les autoritats militars i civils a la base aèria de Son Sant Joan. Durant l'estada, Joan Carles instà els militars a complir la seva missió amb «entusiasme».

El monarca espanyol arribà a la base de Son Sant Joan a les 11.30 hores procedent de Madrid a bord d'un avió Falcon de l'Exèrcit de l'Aire. Tot seguit es traslladà a les instal·lacions militars del puig Major i Sóller en un helicòpter Superpuma que ell mateix pilotà. La comitiva arribà puntual al cim del puig Major, a les 12 del migdia, i aterrà sobre la plataforma de l'antic radar nord-americà desmantellat des de fa anys.

Sota una discreta vigilància de la Guàrdia Civil a les carenes properes al cim, el monarca fou rebut pel cap de l'Estat Major de l'Exèrcit de l'Aire, Francisco José García de la Vega, pel cap del Comandament Aeri de Combat, el tinent general José Rodríguez Lorca i pel cap de l'Esquadró de Vigilància Aèria 7 del puig Major, el comandant Enrique Villegas, entre d'altres.

El monarca visità les instal·lacions durant un recorregut al qual no va tenir accés la premsa. Uns vint minuts més tard, Joan Carles sortí a l'exterior de les instal·lacions del radar i saludà el personal civil i militar que treballa a l'aquarterament. Poc més de mitja hora després de la seva arribada, l'helicòpter es tornava a enlairar en direcció a la base aèria de Son Sant Joan. En arribar-hi, el monarca passà revista i saludà les tropes i l'oficialitat. A continuació, visità el Servei Aeri de Rescat (SAR), on fou informat de la tasca desenvolupada per aquesta unitat des de la seva fundació, l'any 1954. Llavors, Joan Carles visità l'interior d'un avió C-213, aparell usat per l'esquadró del SAR i equipat amb tecnologia per a la detecció de pasteres.

Posteriorment, mantingué una distesa conversa amb el president del Govern, Francesc Antich; la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol; la presidenta del Parlament balear, Maria Antònia Munar; la batlessa de Palma, Aina Calvo, i el delegat del Govern, Ramon Socias, els quals es desplaçaren a la base aèria de Son Sant Joan.El monarca els féu saber que durant el trajecte aeri entre Sóller i la base palmesana havia pogut gaudir de la vista «verda i bella» de la serra de Tramuntana. Assegurà, així mateix, que no havia advertit la manca d'aigua d'altres regions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.