algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Els pares exigeixen que s'habilitin més escoletes municipals a la ciutat

L'associació 0 a 3 va fer balanç dels seus dos anys d'existència en una recent assemblea

82338
Un moment de l'assemblea realitzada recentment per l'associació.

L'Associació de pares i mares de petits de 0 a 3 anys de Manacor reclama més escoletes municipals a la localitat. Consideren que l'actual escoleta municipal és del tot insuficient per un terme municipal de més de 40.000 habitants, ja que la seva capacitat és d'unes 50 places.En aquesta línia, l'entitat "que integren 250 associats" sol·licita la creació d'un pla integral per als petits usuaris que ells representen i defensen, que prevegi una millora de les escoletes ja existents, dels espais públics dels quals fan ús els al·lots i una millora de la mobilitat a la ciutat.Amb motiu del segon aniversari de la seva constitució, l'associació 0 a 3 anys va celebrar una assemblea, a la qual va fer balanç dels assoliments i de les necessitats futures del col·lectiu.

Entre d'altres coses, l'associació vol llançar una campanya de captació de socis «per complir un paper molt més ideològic i, per aquest motiu, necessitam ser molts més per tenir més força moral davant de l'Administració pública». Els integrants de l'associació volen potenciar el paper de les escoletes «en la nostra societat, ja que aquests llocs formen una part molt important en la vida i en el record dels nostres fills i filles».

D'altra banda, quant a reclamacions directes a les administracions, l'associació demana que es realitzi un estudi de materials i espais adequats, on es pugui desenvolupar la psicomotricitat a Manacor. Així mateix, demanen que es realitzin activitats per als associats, com ara debats de lleis, conferències o préstec de material de biblioteca i de psicomotricitat, entre d'altres coses.

Entre els assoliments d'aquests dos anys d'existència, l'associació destaca la introducció de jocs apropiats per als més petits al parc municipal i l'objectiu final que això s'estengui a tots els parcs del terme municipal. A més , posen èmfasi en les més de 20 activitats dirigides als més petits i als seus familiars, com tallers, jocs o col·loquis entre famílies.Pel que fa a la seva eficàcia com a associació, apunten que el seu objectiu és arribar a tenir vot en el consell escolar municipal, on a hores d'ara només tenen veu.

La finalitat d'aquesta associació quan va néixer era la de donar continuïtat a un seguit d'activitats que es varen organitzar en coordinació amb l'Ajuntament de Manacor. L'associació és present en el departament de Joventut de la Sala, a l'esmentat Consell Escolar i també ha participat activament en l'Agenda Local 21. També, han col·laborat i assessorat en la celebració o organització d'actes i activitats, com ara la pista d'aventures del Nadal del 2007, la Rueta i el Sant Antoni d'enguany. L'associació espera que el seu nombre d'associats s'ampliï amb totes les persones interessades a participar dels actes que organitza i a lluitar pels drets dels més petits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.