nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

El GOB creu insuficient la regulació de la pesca a la reserva del Migjorn

Demanen a la Conselleria que s'apliqui per tot la mateixa normativa

El Grup d'Ornitologia Balear, GOB, demana a la Conselleria d'Agricultura i Pesca que «considera indispensable la prohibició de la pesca d'arrossegament» dins la reserva marina del Migjorn i que apliqui la mateixa normativa a totes les reserves marines de les Illes Balears.Els ecologistes creuen que les noves mesures de regulació de l'activitat pesquera, que vol impulsar la Direcció General de Pesca a la Reserva Marina del Migjorn de Mallorca, «poden ésser insuficients per assolir els objectius de recuperació de la zona».Un altre dels punts que el GOB considera indispensable és la prohibició de la pesca d'arrossegament dins la reserva, ja que «té una efecte clar i irreversible de destrucció d'un dels hàbitats més característic dels fons de sorra, com és el maërl».

Els resultats que es mostraren a la comissió de seguiment de la Reserva Marina del Migjorn de Mallorca, que es reuní la setmana passada a la Colònia de Sant Jordi, evidencien que com, «l'any anterior, hi va haver un ús excessiu de la reserva, tant per part de la pesca professional, arts menors i arrossegament, com la pesca recreativa i la caça submarina».

El GOB assenyala que, «de totes aquestes, la modalitat de pesca recreativa continua sent la que presenta una major activitat dins la reserva. A més a més, la zona de la reserva integral, zona en principi totalment tancada a la pesca, va tenir una important activitat per part de la pesca recreativa». Acusen l'Administració que la xifra de sancions ha estat «molt baix en relació al nombre d'infraccions detectades per part dels vigilants de la reserva».

El GOB valora de manera positiva el fet que la Direcció General de Pesca vulgui reduir l'esforç pesquer que s'està duent a terme actualment dins la reserva, tot i que «no s'ha proposat cap mesura a curt termini per tal de reduir l'esforç de la pesca recreativa que es realitza dins la reserva. L'organització ecologista lamenta «la poca disponibilitat mostrada per part d'alguns representants dels pescadors a acceptar aquesta proposta».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.