muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

La Policia imputa 20 joves per una onada de pintades als carrers d'Artà

La majoria dels acusats són seguidors de bandes llatines, com els Latin King o Ñetas

78186
Algunes de les inscripcions presentaven el mateix traç.

«La Gata Latina». «Puta Policia». «Puta Espanya». Aquestes i altres frases són les que havien proliferat les darrers setmanes en forma de pintades i grafitis a parets i carrers d'Artà. La Policia Local obrí una investigació, que està a punt de concloure, i de moment imputa vint joves i menors pels actes delictius, el cost econòmic dels quals hauran de sufragar les famílies dels implicats. Gran part dels grafiters són seguidors de bandes llatines.El teatre d'Artà o la plaça del Pes foren dos dels escenaris afectats per les pintades indiscriminades. En aquesta darrera plaça es troba la caserna de la Policia i hi ha una càmera de seguretat, que pel que sembla gravà alguns dels implicats.

A altres carrers van aparèixer creus gammades i la majoria de missatges incloïen missatges racistes o xenòfobs. Els agents de la Policia Local també van descobrir inscripcions a bancs i mobiliari urbà. Els veïns reaccionaren amb indignació per l'aparició gairebé diària de noves pintades i la Policia va intensificar les gestions per localitzar els autors.Els atemptats es cometien el vespre i s'utilitzaren diferents esprais, de color negre, vermell i blau.

Algunes inscripcions presentaven un mateix traç, és a dir, havien estat realitzades per la mateixa persona. Després de les gestions, els investigadors imputen ara tretze joves i set menors. Els agents ja han entrevistat algunes d'aquestes famílies i els pares s'han mostrat d'acord a abonar l'import corresponent per la neteja de parets, que tindrà un cost econòmic molt elevat.El fet que molts dels implicats siguin llatins seguidors de Latins Kings o Ñetas no significa, tanmateix, que aquestes bandes estiguin arrelades a Artà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.