algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

El titular de Mobilitat critica el retard de Madrid en les inversions pel tren

Avisa que serà «reivindicatiu» perquè són actuacions «prioritàries»

Q.T. Palma.

El conseller de Mobilitat, Biel Vicens (Bloc), mostrà ahir la seva «preocupació» pel fet que el Govern central socialista no hagi convocat encara l'Executiu autonòmic per firmar el conveni en matèria ferroviària, que en principi s'havia de fer efectiu abans de les eleccions generals i que havia de suposar inversions per valor de 662 milions d'euros.

Vicens recalcà que les inversions ferroviàries són «prioritàries» i advertí que serà «molt reivindicatiu» amb Madrid perquè arribin els doblers promesos, tot i que el president del Govern central i el de l'autonòmic siguin del mateix color polític, el socialista. Segons el titular autonòmic, tot el Govern li donarà suport perquè tots estan d'acord que aquestes inversions són prioritàries.

«La Conselleria de Mobilitat ha fet molta feina per tenir a punt els projectes i Madrid té bona predisposició, però no arribà res», afirmà el conseller Biel Vicens. «No pot ser que hi hagi inversions multimilionàries de l'Estat a la Península i, les Illes Balears no en rebin», sentencià el conseller responsable, qui afegí que seria «molt injust» per als ciutadans de Balears que les actuacions previstes en matèria ferroviària s'haguessin de costejar només amb recursos propis del Govern autonòmic.

Les obres que Mobilitat considera «prioritàries» són les del corredor ferroviari entre Manacor i Cala Rajada i entre sa Pobla i Alcúdia, així com la primera fase del tramvia i el desdoblament de la via entre Inca i l'Enllaç. De moment, aquesta darrera actuació, que en els propers dies sortirà a informació pública, s'iniciarà amb els tres milions d'euros que es recuperaren del pressupost general de l'Estat de l'any passat. Precisament, segons recordà Vicens, aquests tres milions és l'única partida que Madrid ha pressupostat en els darrers deu anys com a inversions ferroviàries a Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.