algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Els petits municipis diran avui si passen part de la gestió urbanística al Consell

Els ajuntaments podran delegar la denúncia i tramitació d'expedients sancionadors

102864
El Consell proposa als ajuntaments petits assumir algunes competències en matèria de disciplina urbanística.

M.RAMIS. Comarca.

Els ajuntaments de menys de 5.000 habitants han de respondre avui al Departament de Territori del Consell de Mallorca sobre si s'acullen a una de les dues propostes que va presentar per escrit aquesta institució el passat 13 de febrer, en relació a l'assistència i cooperació necessàries per a la protecció de la legalitat urbanística. De fet, els ajuntaments que així ho hagin decidit podran acollir-se a una de les dues modalitats de conveni d'encomanda de gestió.

La primera de les propostes del Departament de Territori consisteix a oferir a l'ajuntament un encàrrec de gestió, en funció del qual el Consell s'ocuparia de dur a terme la funció inspectora en l'àmbit dels sòls rústics del municipi. En aquest supòsit el Consell, a través del Servei de Disciplina Urbanística, Habilitat i Litoral del Departament de Territori, s'encarregaria de les inspeccions en matèria de disciplina urbanística a sòl rústic.

El segon model, a més de delegar en el Consell la funció inspectora a sòl rústic, li atorga també capacitat per instruir els procediments sancionadors i de restitució de la legalitat urbanística que s'hagin d'incoar a conseqüència de la constatació, a través de les actes concretes d'inspecció, edificació i ús del sòl presumptivament constitutius d'infracció urbanística. Amb aquestes propostes des del Consell volen oferir la seva ajuda als municipis més petits, on augmenta la pressió constructora sobre sòl rústic. A més, des del Consell reconeixen que en aquests municipis la falta de recursos i la proximitat dels responsables polítics amb els infractors dificulta l'aplicació de les mesures disciplinàries.

El portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Jaume Font, va manifestar que «des del nostre grup demanarem la creació d'un consorci de disciplina urbanística, com el que existeix a Menorca». Així, des del PP van explicar que «el que volem és que el Consell vagi més enllà». A més, Font va explicar que «proposarem que es creï un consorci al qual puguin adscriure's tots els ajuntaments, no solament els petits, per què així existeixi igualtat urbanística entre tots els municipis de l'Illa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.