cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Sampol avisa que el discurs de 'l'Espanya plural' de Zapatero és una «adormidora»

Candidats a les generals, excepte del PP, confronten programes al fòrum de l'Obra

LL.PLANAS/Q.TORRES. Palma.

El candidat d'Unitat per les Illes al Congrés, Pere Sampol, avisà ahir que el discurs de l'«Espanya plural», que fa el socialista José Luis Rodríguez és una «adormidora» que, a la pràctica, no el diferencia de la posició «radical» que manté el PP respecte al reconeixement plurinacional de l'Estat. «Hi ha una veu amable i una de radical, però cerquen el mateix», afegí.

Sampol s'expressà així durant el debat celebrat ahir en el fòrum de l'Obra Cultural Balear sobre les properes eleccions generals des del punt de vista de les Illes i en el qual també participaren els candidats al Senat per Mallorca del PSOE i EU-EV, Xavier Ramis i José Manuel Gómez. No hi participà cap candidat del PP. Segons l'organització, se'ls convidà dimecres passat i fins ahir al migdia no comunicaren la seva negativa, que justificaren en assegurar que només pensen assistir als debats televisius pactats.

Respecte a la qüestió apuntada pel candidat d'Unitat, l'aspirant socialista considerà que encara fa falta «pedagogia» per assolir que es traslladi a la vida pública la realitat d'un «país pluricultural», tot i que destacà els avanços en aquesta legislatura respecte als governs del PP. Per la seva banda, el d'EU-EV apuntà que l'Estat fa un esforç «insuficient» per fomentar la «riquesa» de la pluralitat i que aposta per una «major permeabilitat» de les administracions públiques per a l'ús de les llengües cooficials.

Durant el debat, els tres candidats havien d'exposar els seus respectius programes sobre els diferents temes que plantejava el moderador de l'Obra, Pere Bueno, encara que el que realment s'observà foren els distints posicionaments. Ramis centrà el seu discurs que els socialistes han demostrat durant els darrers anys que les seves són «promeses complides», subratllà els avanços socials i que és el PSOE, perquè així s'ha compromés, qui té a la mà la possibilitat d'envestir millores significatives per a Balears, com el canvi del model de finançament autonòmic.

Gómez defensà que la seva ha de ser la «força suficient» per ser «àrbitre» i que, en el cas que guanyi el PSOE, pugui condicionar que «es facin polítiques d'autèntica esquerra». Sampol, per la seva banda, assegurà que Unitat és l'única candidatura que es compromet a traslladar a Madrid que, «en contra del que pensen, les Balears són una comunitat amb molts de desequilibris, i que és la primera de l'Estat en molts problemes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.