algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
28°

Govern i UIB estudien la creació d'habitatges universitaris al campus

Antich anuncià tres nous projectes d'infraestructures a la Universitat

MARIA QUES. Palma.

La rectora de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Montserrat Casas, anuncià ahir que s'està negociant amb la Conselleria d'Habitatge la possibilitat de construcció de nous habitatges universitaris dins del campus.Segons explicà Casas, s'estudia la possibilitat d'aprofitar uns ajuts del Ministeri d'Habitatge per a la construcció de pisos universitaris destinats a lloguer. Aquest programa preveu que es facin 10.000 d'aquests habitatges en el conjunt de l'Estat, amb lloguers d'entre 75 i 200 ? mensuals.

La rectora va explicar que ja es tenen uns solars destinats a aquestes noves construccions, que s'ubicarien a la zona del campus que queda entre l'edifici de Son Lledó i la carretera de Valldemossa. Casas va realitzar aquestes declaracions després de la inauguració de l'ampliació dels edificis Ramon Llull i Mateu Orfila, acte al qual varen ser presents, entre d'altres, el president de l'Executiu balear, Francesc Antich, i la consellera d'Educació, Bàrbara Galmés.

Antich anuncià que, durant el 2008, el Govern posarà en marxa tres nous projectes d'infraestructures per a la UIB: «l'ampliació de l'actual Centre Tecnològic de la Informació i la construcció d'un edifici per a Infermeria i Fisioteràpia i un altre per a Arquitectura Tècnica». El president afirmà que «és conscient que manca impulsar altres projectes a la UIB, com la biblioteca», i donar un impuls a la reforma de Can Oleo.

En aquest sentit, la rectora indicà que la prioritats del campus és la millora d'alguns espais, com les «dues grans aules del Mateu Orfila, ubicades damunt un pàrquing amb el sòtil d'uralita, i la reforma i ampliació de Son Lledó».La rectora Casas assegurà que les inversions anunciades per Antich posen al dia les inversions del Cofiu i permetran entrar amb millors condicions a l'Espai d'Educació Europeu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.