algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Un dels arrestats per violar una nina serà presentat davant del fiscal

Als quatre al·lots restants no se'ls pot imputar, segons la Llei del menor

Dels cinc menors d'origen marroquí detinguts dies enrere per la violació una nina d'entre set i onze anys durant un any a Mallorca, només un d'ells podrà ser castigat per la Llei del menor.

La Guàrdia Civil informà immediatament dels fets la Fiscalia de Menors, però tan sols un dels detinguts, el que té 14 anys, podrà ser presentat davant el fiscal, demà dilluns. A la resta, com que són menors de 14 anys, no se'ls pot aplicar aquesta llei. En primera instància, es prengué declaració a tots els implicats, ni més ni manco que vuit al·lots, que hagueren de relatar, davant la Guàrdia Civil, allò succeït. Una vegada finalitzades les declaracions, tots se'n pogueren anar amb els seus pares.

La Llei del menor, en el seu article 3, corresponent a l'àmbit d'aplicació de la Llei del règim dels menors de catorze anys, és molt explícita en aquests casos: «Quan l'autor dels fets esmentats en els articles anteriors sigui menor de catorze anys, no se li exigiran responsabilitat d'acord amb la present llei, sinó que se li aplicarà allò disposat en les normes sobre protecció de menors previstes en el Codi Civil i altres disposicions vigents».

Els pares dels detinguts hauran d'assumir la corresponent responsabilitat civil dels fets comesos pels seus fills. Per la seva banda, el fiscal podria prendre mesures de reinserció per al menor de catorze anys d'edat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.