algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
12°

El Parlament elegirà el seu segon senador autonòmic passat el 9-M

La Cambra inicia el procés per acordar un candidat, que serà del PP

El Parlament balear ha iniciat el procés per a la designació del segon senador autonòmic. Aquest nou representant de la comunitat a la Cambra Alta respon a l'increment de població registrat a les Illes. A cada província de l'Estat, li correspon per dret un senador, al qual se n'ha d'afegir un més per cada milió d'habitants i, Balears ja ha superat aquesta xifra.

Desprésués remès un ofici al Parlament que comunicava oficialment aquesta situació, la presidenta de la Cambra, Maria Antònia Munar, està preparant una resolució que estableixi un nou procediment per a l'elecció de dos senadors -el reglament només preveu la d'un-, a més d'un disposició transitòria perquè ara es designi el nou representant.

La resolució es remetrà a la Mesa del Parlament i a la Junta de Portaveus perquè els diferents grups parlamentaris en tinguin coneixement. En qualsevol cas, l'elecció d'aquest segon senador -l'actual és Pere Sampol, també candidat al Congrés per Unitat- no es produirà fins passades les eleccions generals del 9 de març.

La Constitució espanyola estableix que la designació d'aquests representants al Senat ha de respondre a un criteri en funció de la proporcionalitat dels grups polítics de cada Cambra autonòmica, i ser aprovat per majoria absoluta. Sampol va ser el candidat proposat pel Pacte després de les passades eleccions autonòmiques i, per tant, s'entén que aquest segon ha de sortir elegit a proposta del grup del Partit Popular.

Tot i això, caldrà esperar que passin les eleccions generals, perquè es podria donar el cas d'haver d'elegir dos nous senadors autonòmics si Pere Sampol obtingués un escó al Congrés dels Diputats i haver de renunciar així, a aquell que té al Senat. El reglament del Parlament preveu, a més, que després de les generals, la seva Mesa hagi de ratificar, en quinze dies, l'actual senador.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.