algo de nubes
  • Màx: 19.64°
  • Mín: 12.82°
20°

El PP promet beneficis fiscals per a 428.000 ciutadans i pensions més altes per a 35.000

Rosa Estaràs presentà l'annex del programa electoral per a Balears

EFE. Palma.

Sota els principis de llibertat, igualtat, reformisme i consens, el PP de les Balears presentà ahir migdia en un acte celebrat al Palau Municipal de Palma el seu programa electoral per al 9 de març.

En paraules de la presidenta de la formació, Rosa Estaràs, si el PP arriba al poder, un total de 428.000 ciutadans de les Illes es podrien beneficiar de deduccions i exempcions en el pagament de l'IRPF.

Però aquesta no és l'única aposta de la formació, que promet que la pujada de 150 euros de les pensions afectaria 35.000 jubilats i vídues. Segons explicà Estaràs, tot plegat suposarà «un gir de 180 graus a les Illes Balears».

En el programa s'aborden la transferència de la Justícia, el sistema de finançament de l'Arxipèlag, la immigració i la sanitat, com també la reactivació de l'ocupació per mitjà de rebaixes fiscals de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF).

Les esmentades reformes fiscals, que s'aplicarien en l'àmbit estatal, afectarien 428.000 ciutadans de les Illes, dels quals 200.000 (quatre de cada deu contribuents, segons el PP) es beneficiarien de l'exempció total de l'IRPF per cobrar un sou de fins a 16.000 euros anuals, mentre que gairebé 228.000 dones més podrien obtenir una deducció de fins a 1.000 euros anuals en aquest impost.

Estaràs incidí en la necessitat de revisar el sistema de finançament estatal de les Balears i prometé que, en cas de guanyar el PP, es convocarà «just quan comenci la legislatura» un Consell de política fiscal i financera entre l'Estat i totes les comunitats autònomes, que consensuï un «model nou de finançament que tengui en compte la població i la immigració».

Segons afirmà, l'aposta del PP és la d'un Govern seriós, rigorós, eficaç i eficient. «Una situació a la qual només s'arribarà si hi ha un canvi, i Mariano Rajoy es converteix en president del Govern de l'Estat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.