nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

El PP diu que Balears té el major índex de criminalitat i que Madrid ho amaga

Delegació del Govern ho nega però no aclareix quan es faran públiques les dades de 2007

LL.P./X.G.Z. Palma.

La candidata del PP al Congrés, Maria Salom, denuncià ahir que el Govern central «ha donat ordres expresses» a la seva delegació Balears per «ocultar» les xifres de criminalitat a la comunitat corresponents a l'any 2007. Salom advertí que les darreres dades fetes públiques pel Ministeri de l'Interior, sobre l'any 2006, indiquen que les Illes tenen l'índex de criminalitat més elevat de l'Estat, amb 78,8 delictes comeses per cada 1.000 habitants, «28 punts per damunt de la mitjana.

Fonts de la Delegació del Govern a Balears negaren ahir les acusacions de la candidata popular, encara que no aclariren quan es faran públiques les dades corresponents a l'any 2007. Les mateixes fonts apuntaren que, en qualsevol cas, durant l'exercici passat es reduí aquest índex, però que la Delegació no pot fer públiques les seves dades fins que no ho faci el Ministeri d'Interior.

Es dóna la circumstància que, a la Comunitat de Madrid, el PP va fer la mateixa denúncia que Maria Salom. Ahir, la delegada del Govern central en aquesta comunitat aportà les dades, que demostraven una reducció de la criminalitat. Segons la Delegació a Balears, la madrilenya no hauria complit el procediment d'esperar la comunicació del Ministeri.

La candidata del PP per Balears realitzà la seva denúncia durant la presentació de les propostes del seu partit en matèria de seguretat ciutadana. Així, explicà que si Rajoy guanya les eleccions es compromet a elaborar un pla de modernització de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, per dotar-les de més mitjans i «donar major tranquil·litat als ciutadans».

El president del Govern autonòmic, Francesc Antich, contestà ahir mateix la denúncia del PP, al que acusà de fer una lectura «absolutament interessada» de l'índex de criminalitat només amb l'objectiu de crear «alarma». Assegurà que l'actual govern socialista és qui més ha augmentat la dotació de forces de seguretat a Balears durant aquesta legislatura, al temps que considerà «brutals» les propostes de Rajoy en seguretat. «El PP vol que després de fer la primera comunió, els nins tinguin responsabilitat penal», digué.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.