algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Palma tindrà 1.200 places d'escoletes en 4 anys però en faltaran 2.000 més

El PP deixà dèficits en Infantil i, en 16 anys, sols creà 600 llocs, el 4,8% dels 13.320 nins actuals

Cort crearà 600 places d'escoletes públiques de 0-3 anys fins al 2011, una xifra que doblarà l'oferta actual. Això significa que en aquests 4 anys es crearà el mateix nombre de places que les que s'han fet en els anteriors 16 anys del PP. Així ho afirmà ahir la regidora d'Educació, Maribel González, que donà a conèixer el primer estudi enfocat a detectar les zones de Palma amb més necessitats educatives i, per tant, prioritàries pel que fa a intervencions. L'informe ha estat elaborat pel professor de la UIB Miquel Oliver.

Malauradament, Palma arrossega un dèficit molt més ampli en aquesta etapa de primer cicle d'Educació Infantil. En l'actualitat, hi ha 13.320 nins menors de tres anys i disposa de 643 places educatives públiques, fet que representa el 4,8% de la població infantil censada. Aquesta xifra està allunyada de les recomanacions de la Comissió Europea, que apunta com a ideal que les places disponibles siguin del 20% del total de la població menor de 3 anys.

Per això, les 1.200 places que hi haurà en finalitzar aquest mandat sols cobriran el 7,5% de la demanda educativa de 0-3 anys. Amb una població potencial el 2011 de 15.984 infants d'aquesta franja d'edat, mancaran encara unes 2.000 places més per arribar a cobrir el 20% recomanat. La poca importància que s'ha donat a aquesta etapa educativa es constata per la inexistència, de moment, d'un mapa educatiu. Prova d'això, segons González, és que a Ciutat només hi ha 8 escoletes municipals, 4 de les quals foren construïdes en temps del batle Ramon Aguiló i la resta, en el transcurs dels 4 mandats posteriors.L'estudi «prioritza» les zones socialment desfavorides i el respecte a l'equilibri de població. D'aquesta manera, Pere Garau, Son Gotleu, Foners, el Camp Redó i la Soledat figuren com els barris que requereixen «una major necessitat d'intervenció», en funció del nombre de població de 0-3 anys i del seu índex de vulnerabilitat. El Rafal Nou, Polígon de Llevant, el Terreno, Son Oliva, Son Canals i la Indioteria són altres barris «vulnerables».

La propera passa serà cercar els espais per a les noves escoletes, tot i que González no precisà el nombre que se'n construirà. La regidora avançà que els dos primers projectes que ja estan en marxa són la reforma dels antics col·legis de Son Ferriol i Son Espanyolet.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.