algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

Un cens regularà les barques que pescaran a la reserva de Migjorn

Els períodes de veda encara resten per pactar amb les confraries

GUILLEM MAS. Ses Salines.

La Direcció general de Pesca del Govern de les Illes Balears regularà les embarcacions que podran pescar a la reserva marina de Migjorn mitjançant un cens. Aquest va ser el principal punt de consens de la quarta comissió de seguiment de la reserva marina de Migjorn, que va presidir la directora general Patrícia Arbona, al Centre Cívic de la Colònia de Sant Jordi.La trobada va reunir tot el sector pesquer implicat en la reserva marina; el president de la comissió, Lluís Mas; representants dels ajuntaments afectats de Llucmajor, Campos, ses Salines i Santanyí; de la Conselleria de Medi Ambient, a més de representants de les confraries de pescadors de la zona i professionals de pesca recreativa, entre d'altres.

En la reunió es van tractar les propostes de canvi de normativa que impulsa la Direcció General, com també un seguiment científic i d'activitats de la reserva en qüestió. En allò que no es va arribar a un acord exprés va ser en els períodes de veda a l'hivern per a barques d'art menor i barques d'arrossegament. La proposta de Pesca en relació amb les barques d'art menor es va basar en una veda per als mesos de novembre, desembre i gener. Per part seva, les confraries varen expressar el seu desig de reduir aquest període suggerit per la institució i anunciaren que hi presentaran al·legacions.

La proposta sobre barques d'arrossegament tampoc no va convèncer el sector que centralitza la seva activitat a Santanyí amb l'ús de barques de bou. Partint de les recomanacions de l'Institut Oceanogràfic, la Direcció General de Pesca va proposar una veda de tres mesos, una temporalitat que el sector vol reduir i estudiar amb tranquil·litat. La reserva marina de Llevant és la més gran de totes les Illes Balears, amb 22.000 hectàrees. Creada el 2002, la seva zona d'influència afecta els municipis de Llucmajor, Campos, ses Salines i Santanyí, i conflueix en les aigües del parc natural de Cabrera. La funció de la comissió de seguiment de la reserva marina és la de fer participar i consultar el sector pesquer en la presa de decisions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.