cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

El projecte guanyador de la reforma de Platja de Palma protegeix les Fontanelles

El jurat trià per unanimitat l'estudi West 8 de l'arquitecte holandès Adriaan Geuze

La protecció de les Fontanelles és una de les actuacions que planteja el projecte guanyador del concurs internacional d'idees per la reforma de la Platja de Palma, que incideix en la sostenibilitat, i prioritza i dóna valor afegit al turisme. Proposa també la reutilització de les pedreres, la connexió amb la zona agrària propera a la platja i la recuperació d'espais urbanístics.

Així ho explicà el conseller de Turisme, Francesc Buils, en donar a conèixer el nom del guanyador que desenvoluparà la remodelació, l'estudi West 8 de l'arquitecte holandès Adriaan Geuze, de «reconegut prestigi internacional». Una decisió «unànime» del jurat, integrat per representants dels Governs central i balear, el Consell de Mallorca, els ajuntaments de Palma i Llucmajor i diferents tècnics. West ha desenvolupat plans urbans a ciutats com Copenhague, París, Londres, Nova York, Madrid o Toronto.

El projecte de West 8, que «no concreta on es faran esponjaments o infraestructures, sinó que és un conjunt d'idees», no es farà públic fins que no s'hagin concretat les actuacions. Es vol evitar així que tot el procés es «mediatitzi», explicà Buils. No obstant això, el conseller detallà les línies principals de la proposta. Per una banda, està previst millorar-ne les connexions i amb aquest objectiu s'hi instal·larà un tramvia que uneixi la zona amb Ciutat i l'aeroport. A més, es crearà un gran bulevard i es revitalitzarà la platja com a «valor principal i més important». El projecte també vol potenciar els elements culturals propis per fer de la Platja de Palma una destinació «única i diferenciada».

«Decidim el futur turístic de les Illes Balears», assegurà Buils, que no negà moments de preocupació i discussió mentre es triava el projecte. La base d'aquest és que la zona continuï essent una destinació turística. Sobre com conviuran els diferents usos, com ara residencials o lúdics, el conseller assenyalà que «han d'estar mínimament separats». Sobre les fonts de finançament per la reforma, cap novetat. Una vegada establertes totes les accions es pressupostaran. A partir d'aquí, les diferents administracions es comprometen a realitzar part de la inversió, en la qual veuen «imprescindible» les aportacions del sector privat.

Ara, la primera passa és signar el contracte amb Geuze i fer una presentació de la base del projecte. Després tindrà tres mesos per redactar el pla director i en una segona fase els plans específics. Entre setembre i octubre es plantejaran les primeres inversions. L'estudi de Geuze tindrà un equip de tècnics local per desenvolupar el projecte, que l'assessoraran en temes de legislació i urbanístics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.