cielo claro
  • Màx: 19.4°
  • Mín: 9.32°
19°

IB3 subrogarà els treballadors subcontractats per als informatius

Facilitarà l'estabilitat laboral d'uns 500 assalariats de SBT i Salom

El director general d'IB3, Antoni Martorell, anuncià ahir en el Parlament que els prop de 500 treballadors de les empreses subcontratades per als informatius, SBT (redactors i editors) i Salom (tècnics), quedaran vinculats a l'ens públic a través de la subrogació d'aquest personal. Això implica que en el cas que aquestes empreses finalitzin el seu contracte, els treballadors actuals tindran assegurat el seu lloc a la cadena encara que canviï el contractista.

Els treballadors d'aquestes dues empreses mantenen des de fa mesos -els de Salom també durant el Govern del PP- una sèrie de reivindicacions i protestes, amb vagues incloses, per tal de millorar la seva situació laboral. Martorell avançà durant la seva compareixença en el Parlament la intenció de signar avui mateix a la seu d'IB3 aquesta subrogació amb els respectius representants dels comitès d'empresa.

Membres d'aquests dos comitès consultats per aquest diari manifestaren ahir la seva satisfacció perquè la direcció d'IB3 hagi atès una de les principals reivindicacions, que facilitarà la seva estabilitat laboral, però consideraren «precipitat» l'anunci de Martorell i indicaren que avui no signaran res fins que la proposta no pugui ser estudiada pels seus assessors jurídics. En qualsevol cas, insistiren a valorar positivament les passes fetes per la direcció general, i consideraren que ara els resta negociar millores laborals amb les seves respectives empreses.

D'altra banda, Martorell deixà clar ahir al Parlament la seva oposició que s'estableixin quotes de minutatge per als partits polítics en funció de la seva representativitat com a criteri únic per als informatius d'IB3. Es tracta d'una proposta presentada fa poc pel PSIB en el consell d'administració de l'ens, encara que el president del Govern i secretari general del socialistes, Francesc Antich, s'hi ha mostrat contrari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.