cielo claro
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

La central del Murterar redueix a un terç les emissions nocives

Serà l'única planta que no utilitzarà gas natural a partir de 2009

ELENA BALLESTERO. Alcúdia.

Gesa Endesa ha posat en marxa un ambiciós projecte per reduir les emissions de gasos nocius a l'atmosfera a la central elèctrica del Murterar, a Alcúdia. La companyia elèctrica ha invertit 45 milions d'euros en la construcció d'una instal·lació de dessulfuració, que redueix a un terç les emissions de sofre i a un cinquè les emissions de partícules, de manera que contribueix a minvar l'efecte hivernacle a les Illes. Les noves instal·lacions, que funcionen en proves des del desembre passat, seran plenament operatives d'aquí a dos mesos.

El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, va visitar ahir les instal·lacions acompanyat de la directora general de Canvi Climàtic, Magdalena Estrany. El conseller de Medi Ambient va explicar que «des de la Conselleria estam impulsant el Pla estratègic balear contra el canvi climàtic per estalviar energia i augmentar l'eficiència, però per molt que avancem necessitam continuar consumint energia i això implica que Gesa Endesa hagi de treballar per reduir les emissions i ser tan eficient com sigui possible».

En aquest sentit, va explicar que «a la nostra comunitat els grans productors de gasos que contribueixen a l'efecte hivernacle són el parc mòbil i els productors d'energia, i per això és important que les plantes productores incorporin totes les millores tecnològiques».Miquel Àngel Grimalt va explicar que «confiam que a finals de 2009, a través del gasoducte, arribi el gas natural a les centrals productores d'energia que estan preparades per utilitzar-lo, perquè és un combustible més apte des del punt de vista mediambiental. La central del Murterar té molts anys i funciona amb un altre combustible, el carbó, i cal dir que també és bo que hi hagi una diversificació en cas que hi hagi una emergència, però aquesta diversificació implica un esforç per reduir l'emissió de gasos contaminants». Finalment, el conseller de Medi Ambient animà Gesa a continuar treballant en aquest tipus d'actuacions tenint en compte la proximitat de la planta al parc de l'Albufera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.