muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.44°
12°

Un error als plànols del mercat obliga a refer el sòl d'una oficina

El batle replica al Bloc que és una «anècdota» que costejarà la Sala

MARTA MEDRANO. Inca.

L'arquitecte municipal d'Inca, Óscar Romero, acompanyat del batle, Pere Rotger, i del regidor de Comerç, Felip Jérez, visitaren ahir l'obra del mercat cobert per replicar a la denúncia que va fer el Bloc aquest cap de setmana, a la qual asseguraven que s'havia esbucat part d'un muntacàrregues. Els tècnics explicaren que la part que s'ha esbucat aquestes setmanes «correspon a un forjat d'una oficina municipal d'uns 25 metres quadrats, que s'havien aixecat 30 centímetres per sobre del nivell del carrer» i que, per tant, «no complia amb la normativa d'accessibilitat per a minusvàlids ni amb la idea original del projecte».

L'arquitecte municipal, Óscar Romero, afegí que «aquesta demolició, que costejarà l'Ajuntament, es deriva d'un error als plànols de muntatge de l'obra que va remetre l'arquitecte del projecte, Carles Muro, a la Sala».

El batle, Pere Rotger, restà importància a aquest «error» i explicà que, com a molt, «suposarà el cost de dos operaris treballant una setmana, que és el que ha costat demolir-lo». «És una simple anècdota en una obra de gran envergadura com aquesta», afegí.

Rotger aprofità per explicar que al març es trauran a concurs les 20 places per a llocs de fruites, verdures, peixateria i carnisseria, que allotjarà aquest edifici, i que la subhasta s'organitzarà en col·laboració amb PIMECO. «Algunes empreses del mercat de l'Olivar de Palma estan interessades de venir. A més, estam treballant perquè aquest mercat disposi de la figura d'un dinamitzador que creï campanyes específiques de promoció de productes de temporada», afegí.

Respecte als terminis d'aquesta obra, ahir s'assegurà que els aparcaments i el supermercat s'inauguraran el 29 d'abril i la resta es preveu que estigui a punt el juliol.

En l'aspecte econòmic, Rotger afegí que s'ha encarregat a l'àrea d'intervenció que elabori un estudi que determini si fa falta realitzar una pòlissa pont per finançar aquesta obra. «Així, si fan falta un o dos milions d'euros, l'empresa no estarà per nosaltres. Tot i així, aquesta obra és un dels millors negocis de la història d'Inca i no ha requerit contribucions especials», digué.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.