algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Soria: «El cas de Balears respecte a la Llei del tabac mereix una anàlisi detallada»

El ministre de Sanitat oferí ahir una conferència a Palma sobre la situació del sistema sanitari públic

El ministre de Sanitat i Consum, Bernat Soria, afirmà ahir que el cas de Balears en relació amb la Llei del tabac i la prohibició de venda d'aquest producte als comerços turístics «és particular» a causa de la condició insular de la Comunitat, per la qual cosa indicà que aquest aspecte mereix «una anàlisi més detallada i detinguda». Així ho manifestà en declaracions als mitjans de comunicació minuts abans de pronunciar una conferència al saló de Can Campaner de Palma sobre la salut, la ciència i l'atenció sanitària, on apuntà que la normativa en relació amb el tabac aprovada pel Ministeri «és per a tot el territori», encara que reconegué que hi ha punts de vista i aplicacions jurídiques «diferents» sobre això.

«L'actitud del Ministeri és mantenir la promoció de la salut i la lluita contra el tabaquisme», afirmà Soria, qui manifestà que «la conjuntura a l'Arxipèlag és una situació que ha heretat el Govern balear». Soria destacà que des de Madrid es treballa per protegir els ciutadans del tabaquisme i dels seus danys, «i perquè la insularitat tingui el tractament adequat». Per altra banda, el ministre afirmà que el president del PP i candidat a la presidència del Govern, Mariano Rajoy, hauria de destituir el dirigent popular Miguel Arias Cañete per les seves declaracions «xenòfobes i desafortunades» sobre la utilització del sistema sanitari públic per part de la població immigrant. A més, afirmà que «com a demòcrata» Arias Cañete «hauria de disculpar-se» per aquestes declaracions, que «segons les dades no són correctes».

Pel que fa a la Llei de l'avortament, el ministre de Sanitat assegurà que el decret que està preparant el Govern garantirà la intimitat i la confidencialitat a les pacients que se sotmeten a aquest procés, com també la seguretat jurídica als professionals que el practiquin. El ministre manifestà que al Govern li preocupa que una llei «que ha estat bona durant 22 anys» i que ha permès la despenalització d'aquesta pràctica «es pugui continuar emprant amb les millors garanties de seguretat i qualitat de les ciutadanes que passen per aquest moment tan delicat i difícil», alhora que afegí que «no volem sumar més dolor».

Durant la seva intervenció, Bernat Soria recordà que és la primera vegada que visitava com a ministre les Illes, on a més d'impartir la conferència ve a signar tot un seguit de convenis amb la Comunitat. Soria repassà la situació actual del sistema sanitari públic que, segons ell « gaudeix de bona salut, tot i que reconegué que cal més pressupost per poder mantenir-lo amb la mateixa qualitat de serveis i per potenciar la recerca». A l'acte, que fou presidit pel cap de l'Executiu autonòmic, Francesc Antich, i pel conseller de Salut, Vicenç Thomàs, hi foren presents les conselleres d'Educació i Interior, directors generals i representants del món sanitari de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.