algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El Govern projecta que el procés d'electrificació de la línia de tren Palma-Inca comenci enguany

L'associació d'usuaris creu que el projecte, que costarà 24,5 milions d'?, ja hauria d'estar adjudicat

C.R.G. Palma.

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), empresa pública adscrita a la Conselleria d'Obres Públiques, té la intenció d'adjudicar enguany mateix el projecte d'electrificació de la línia ferroviària Palma-Inca, actuació que tindrà un pressupost estimat de 24,5 milions d'euros.Jaume Jaume, gerent dels SFM, explica a aquest diari que el projecte encara no està redactat, però la previsió és que l'obra pugui començar enguany. «El nostre objectiu és fomentar i millorar la qualitat del servei ferroviari i amb l'electrificació, s'aconseguirà», subratlla.

Aquest projecte suposarà notables avanços en el funcionament de la línia. En primer lloc, disminuirà considerablement el temps de trajecte Palma-Inca, i si ara es tarda 35 minuts, es reduirà a 25 amb els trens elèctrics. Els temps d'acceleració i frenada d'aquests trens és molt més ràpid, la qual cosa permet guanyar temps. Això també permetrà incrementar les freqüències, reivindicació històrica dels usuaris.

El material mòbil, d'altra banda, ara insuficient sens dubte i poc adequat per al servei, es renovarà per complet. De fet, els trens seran nous, més moderns i més ecològics. «La idea és que els dièsel es vagin eliminant a poc a poc», assegura el gerent dels SFM. L'electrificació de totes les línies serà un procés lent. Aprofitant la duplicació de la via d'Inca a l'Enllaç, en una segona fase, també s'electrificarà. Així mateix, està previst que el nou projecte de tren de Manacor a Artà sigui elèctric. La resta de línies -sa Pobla i Manacor- s'anirà fent, però no serà dins d'aquesta legislatura, per falta de pressupost. El portaveu de l'Associació d'usuaris del tren, Guillem Ramis, considera urgent aquesta intervenció, i creu que l'electrificació de la línia Palma-Inca ja hauria d'estar adjudicada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.