algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Els bombers fan campanya perquè no tanquin el parc de Can Picafort

Recullen firmes per evitar que «Muro o Maria quedin desatesos»

M.NADAL. Santa Margalida.

Els bombers de Can Picafort han iniciat una campanya de recollida de firmes pels municipis propers, per evitar que el Consell de Mallorca dugui a terme el tancament de l'edifici de la zona costanera de Santa Margalida per obrir les portes del nou edifici d'Alcúdia, tal com van informar des de la Conselleria d'Interior del Consell als responsables de l'Ajuntament, fa una setmana. «No estam en contra que obrin el parc de bombers d'Alcúdia, ni que ens destinin al nou parc, però recollim firmes perquè el Consell no tanqui el parc de Can Picafort, perquè tota la zona que ara inclou quedarà desatesa», segons van explicar alguns bombers que ahir tenien guàrdia al parc de Can Picafort.

Segons els treballadors, «no ens bastaran 20 minuts per arribar del nou parc d'Alcúdia fins a Can Picafort en cas d'un incendi, per la qual cosa la població dels pobles propers a Santa Margalida quedarà desatesa». A més, els bombers van recordar que «segons la llei, el temps màxim per arribar a una emergència és de 12 minuts i, si anem a Alcúdia no ens basten per arribar a Maria de la Salut, per posar un exemple, per no parlar dels mesos d'estiu, que la carretera que uneix Can Picafort amb el Port d'Alcúdia té molt de trànsit cosa que encara dificulta més els desplaçaments». Els bombers de Can Picafort reconeixen que «fins al moment tota la zona d'Alcúdia i Pollença estava desatesa, però amb la construcció del parc de bombers d'Alcúdia es podria donar una cobertura màxima a la zona nord si es mantingués obert el parc de Can Picafort, però en lloc d'anar per envant anem per enrere». A més, van afegir que «si es tanca el parc de Can Picafort ja no es tornarà obrir com a tal, perquè es donaran nous usos a l'edifici».

Per acabar, els bombers van lamentar que «ens haguem assabentat per la premsa de la intenció del Consell de tancar el parc de Can Picafort, que consideram que és una temeritat per l'increment del temps de reacció que suposa en cas d'un incendi». Per part seva, el portaveu de CPU, Bernat Amengual, que forma equip de govern amb el PP, informà que «durant el proper ple de dimarts presentarem una moció per instar el Consell que mantingui en funcionament el parc de bombers de Can Picafort». D'altra banda, el portaveu Bernat Amengual també traslladà el malestar que s'ha creat entre els hotelers de la zona després de conèixer la notícia de la intenció del Consell de Mallorca de tancar el parc de Can Picafort per tal de posar en funcionament en nou parc de bombers d'Alcúdia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.