muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Gadma exigeix l'obertura de pous públics al camí del Raiguer

El batle digué que se'n revisaran els expedients i es prendran mesures

M. RAMIS. Binissalem.

L'entitat ecologista Gadma exigeix a l'Ajuntament de Binissalem «l'obertura imminent de dos pous públics al camí del Raiguer, antiga calçada reial que va de Palma fins a Pollença». El portaveu de Gadma, Bernat Fiol, lamentà que «des de l'ant 1999 aquests pous es troben tancats per propietats privades, i l'Ajuntament no ha pres cap mesura per tal de recuperar aquest patrimoni». Per la seva banda, el batle de Binissalem, Jeroni Salom, explicà que «des de l'Ajuntament en revisarem els expedients per veure quines infraccions s'han comès, i també revisarem el projecte». Salom afegí que «depenent del que posin els documents i del que s'hagi fet, aleshores haurem de prendre determinació o una altra».

Així mateix, des de Gadma lamenten que «no hi hagi ningú encarregat d'estudiar el patrimoni de Binissalem, per la qual cosa en requerim més investigació, tant a càrrec de l'Ajuntament mateix com del departament de Patrimoni del Consell». Per tot això, el portaveu de Gadma demanà al consistori de Binissalem que «es posi ordre a tot el desgavell que hi ha dins l'arxiu municipal de la Sala, i si és necessari que es creï un cronista oficial i s'estudiïn més a fons la nostra història i el nostre patrimoni».

D'altra banda, des de Gadma demanen que s'obri una investigació per comprovar «si és en aquest lloc que s'ubicava la primera església paleocristiana del municipi», ja que es tenen indicis que en aquest indret s'hi edificà una basílica. Un estudiós del patrimoni de Binissalem, Joan Martí, explica que «en aquest lloc hi havia abans una església, en la qual hi havia tres arcs gòtics i molts d'elements de patrimoni, la majoria dels quals no sabem on han anat a parar». En vista d'aquesta situació, Gadma vol que l'Ajuntament de la localitat «faci el que sigui necessari i el que està a les seves mans per saber què ha passat amb el patrimoni públic del municipi de Binissalem».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.