algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

El nucli serà objecte d'un ambiciós pla que en millorarà la mobilitat

Inclou zones per a vianants, aparcaments i l'obertura de rondes

L'Ajuntament de Montuïri ha redactat un important i ambiciós pla de mobilitat de la localitat que suposarà un canvi dràstic per al centre urbà i una millora de la qualitat de vida dels veïns. El batle, Gabriel Matas (PP), va presentar ahir l'esmentat pla, l'execució del qual dependrà en part del finançament d'organismes supramunicipals.El pla inclou quatre grans eixos. Una de les principals novetats, que no obres, es durà a terme a la zona actualment empedrada, que comprèn els carrers Major, Pujol i Molinar passant per la plaça de l'Ajuntament. Tot aquest eix serà tancat al trànsit i quedarà per a ús exclusiu dels vianants. Perquè això sigui possible, el pla ha previst una sèrie d'intervencions, com l'obertura d'un vial que suposarà la continuació de l'avinguda del Dau fins a l'Hostal.

Així mateix, es construirà un aparcament subterrani al costat de la plaça del Dau, que canviarà la seva fisonomia. El pàrquing tindrà 50 places.A més, s'ha de destacar la construcció d'un altre aparcament sota l'edifici de l'ajuntament que, tal com va avançar aquest diari, implicarà la demolició de l'actual casa consistorial i la construcció d'unes noves dependències municipals. Gabriel Matas va apuntar que la construcció d'aquest aparcament pot autofinançar-se amb la venda de les places de pàrquing. La petita zona de la plaça Vella serà de pas exclusiu per als veïns.

Una altra de les millores que inclou executar el pla, i que els veïns de Montuïri reclamen des de fa temps, és l'obertura de la ronda de Porreres a Sant Joan per tal de descongestionar el trànsit al carrer Ramon Llull i també allunyar-lo del col·legi. Finalment, la darrera acció consistirà a convertir el carrer Palma en una via de direcció única, des del camp de futbol del Revolt cap a Sant Joan. Per tal d'aconseguir-ho, s'hauran de desenvolupar una sèrie d'unitats d'actuació, perquè el carrer paral·lel, encara sense denominació, efectuï el recorregut des de la sortida de Sant Joan fins al mateix camp d'esports.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.