cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Els socis del Pacte tan sols fan retocs al gruix de les lleis d'habitatge i territori

Presenten esmenes conjuntes i que tenen un caràcter tècnic en el primer tràmit parlamentari

LL.P. / Q.T. Palma.

Els dos projectes de llei més importants impulsats fins ara pel Govern, referents al territori i a l'habitatge, han superat el seu primer tràmit parlamentari, el període de presentació d'esmenes, sense que cap dels grups del Pacte hagi presentat propostes de modificació que alterin el gruix del seu articulat.

El PP, encara que en relació amb la llei proteccionista ha mantingut l'acord de respectar-la en gran part una vegada que s'acceptà la seva proposta per ampliar la protecció de les zones de cala Marçal (Felanitx) i cala Blanca (Andratx), a la llei impulsada per la Conselleria d'Habitatge hi ha presentat una esmena a la totalitat, a més de 15 de parcials.

Després que l'aprovació prèvia d'aquests projectes de lleis pel Consell de Govern provocàs distensions entre els partits que integren el Pacte, els seus respectius grups parlamentaris -PSIB, Bloc, UM i Eivissa Parlament (Mixt)- han presentat en els dos casos totes les seves esmenes de manera conjunta, i tenen principalment un caràcter tècnic o de millora de la redacció.

L'opció d'obrir la porta a la possibilitat que el sòl rústic inclòs en àrees de creixement es pugui oferir a l'Administració per a la construcció d'habitatges protegits, ha estat la qüestió que des del principi provocà més oposició. Dins el Pacte, el Bloc plantejà la seva eliminació. Finalment, el projecte de llei estableix que aquesta serà la darrera opció a la qual es recorrerà, després del sòl urbà i urbanitzable existent, i amb les esmenes encara s'ha deixat més clara aquest prevalença.

Precisament, l'opció del sòl rústic és un dels arguments principals del PP per presentar la seva esmena a la totalitat de la llei impulsada pel departament de Jaume Carbonero. També consideren que el projecte envaeix les competències dels consells insulars i dels ajuntaments, tot i que aquestes institucions tindran dret de vet amb un informe vinculant sobre qualsevol projecte de pisos protegits que els afecti.

Quant a la llei de protecció del territori, «blindada» amb un decret el novembre passat, els socis de Govern hi han presentat un total de deu esmenes, i entre les que també acordaren amb el PP hi figura una modificació de la delimitació de la zona de Muleta (Sóller) i la del Vilar (Pollença). Els populars hi mantenen un total de 17 esmenes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.