algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El Pacte no farà pàrquings subterranis perquè no rendibilitza els que ja hi ha

Aposta per ubicar a Son Fuster Vell un aparcament dissuasori d'acord amb el corredor verd

L.M. Palma.

El director gerent de la Societat Municipal d'Aparcaments de Palma (SMAP), Joan Antoni Llauger, assenyalà ahir que un 80 per cent dels 1.177.000 usuaris que utilitzaren aparcaments el 2007 es concentrà en els pàrquings d'Antoni Maura i l'avinguda Roma. Per contra, indicà que els índexs d'ocupació més «baixos» es registraren en els aparcaments perifèrics, com el de Santa Pagesa, Manacor i la Riera.

Aquesta situació obliga el Consistori a ser «més precís» a l'hora de prendre decisions. És per això que el gerent descartà la possibilitat que a curt termini es construeixin més aparcaments subterranis fins que no es rendibilitzin els que ja existeixen a la ciutat. No obstant això, ha avançat que sí executarà la construcció d'un petit aparcament dissuasori a l'aire lliure a prop de l'estació de metro de Son Fuster Vell i remodelarà l'aparcament antic del parc de la Mar.

La xifra de cotxes que durant el 2007 utilitzà els vuit aparcaments públics fou d'1.177.000, davant els 851.000 de l'any anterior, fet que suposa un augment del 38 per cent. Segons Llauger, el motiu d'aquesta important pujada és l'entrada en funcionament de les 502 places de l'aparcament d'Antoni Maura, de les quals 400 són de rotació, accessibles diàriament al públic. El director de la SMAP apuntà que l'estada mitjana d'un automòbil en un aparcament públic és de 133 minuts i que en termes econòmics l'increment en la utilització dels aparcaments s'ha traduït en un ingrés de 2.895.169 euros durant 2007, un 43% superior a l'ingrés de 2.020.138 euros de 2006. Afegí que la SMAP aplica des del passat 1 de gener un sistema tarifari amb descomptes progressius en els seus aparcaments de Santa Pagesa, Manacor i la Riera per afavorir-ne l'ocupació. Aquests descomptes tenen una mitjana d'estalvi del 24 per cent, i en casos de llarga estada superiors a tres hores fins i tot poden arribar al 50 per cent. Els descomptes es fan per motivar l'ocupació dels pàrguings.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.