algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
24°

Vicens exigeix al PP «honestedat i decència» amb les obres del metro

El conseller diu que el partit no està en condicions de donar lliçons

El conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, exigí ahir al PP «un mínim de decència i honestedat davant dels ciutadans» en realitzar valoracions sobre les obres de reforma del metro de Palma. Vicens assegurà que la formació conservadora està duent a terme «una burla cap als ciutadans» en acusar el Govern d'alentir deliberadament les obres del suburbà.

Segons Vicens, el PP «dóna lliçons de com s'han de construir i executar les obres i en quin termini s'han de dur a terme» mitjançant l'estudi de seguiment de les obres que ha encarregat, quan, segons l'opinió del conseller, el PP el que hauria de fer és «explicar la despesa de 314 milions d'euros de doblers públics (que pagarem fins el 2027) en un dels exemples més penosos d'obra pública de les Balears i de l'Estat».

Vicens instà la seva antecessora en el càrrec, Mabel Cabrer, «a pensar què els dirà als ciutadans quan se sàpiga què costarà arreglar totes les deficiències». Així mateix, el titular de Mobilitat afirmà que el Govern no tolerarà que el PP pugui «arribar a degradar la imatge dels treballadors de les obres», mitjançant els enregistraments i fotografies que ha realitzat als operaris mentre exercien la seva tasca.

Vicens indicà que en l'actualitat hi ha «entre quaranta i cinquanta operaris» treballant diàriament a les obres del metro «tant en superfície, com a les estacions i al túnel, fins i tot en dies festius».

L'estat de les obres està «molt avançat», segons el conseller, que afegí que els treballs «pràcticament estan llests a l'estació de Son Sardina i al Polígon, així com en els enclavatges i connexions del túnel,» i afegí que els operaris han solucionat «els problemes de l'estructura de l'estació de Jacint Verdaguer».

El principal problema pendent de solucionar són les conduccions d'aigua del polígon de Son Castelló, perquè com explicà Vicens, «els operaris tenen problemes per introduir-les en el mateix buit on s'hi troben conduccions de serveis de telefonia o electricitat». El conseller recordà que «el termini mínim» per la reobertura del metro és el pròxim abril i assegurà que els tècnics indiquen que «posar-lo en marxa abans seria una irresponsabilitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.