algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

La cultura i la tradició balears, presents a Fitur, s'exhibeixen en el cor de Madrid

Més de 15.000 persones acudiren als envelats de promoció instal·lats en el centre de la ciutat

60154
Els dimonis causaren una gran expectació quan s'exhibiren al carrer pels voltants de la plaça de Colón. | T. AYUGA.

Dimonis, cavalls menorquins, artesania, música i gastronomia de les quatre illes captivaren les més de 15.000 persones que visitaren els envelats i l'escenari ubicats a la plaça Colón de Madrid, segons les dades de la Policia municipal, l'horabaixa de la inauguració.

Abans del correfoc a les deu del vespre, s'hi hagué de tancar l'accés per les llargues coes que s'havien format. L'organització estima que seran prop de 60.000 els visitants al final del cap de setmana. El Govern ha sortit del recinte on es du a terme la fira internacional de turisme i ha duit la promoció de les Illes al centre de la capital espanyola.

El sector turístic celebrà la iniciativa de la Conselleria de Turisme. «Un deu», «una excel·lent iniciativa», «una molt bona idea», «innovador», aquestes eren les frases que més se sentien per part dels representants de les patronals, dels hotelers i dels sindicats. Alguns dels polítics del Partit Popular que assistiren a l'esdeveniment també consideraren positiva aquesta actuació promocional.

L'encarregat d'inaugurar els envelats fou el president del Govern balear, Francesc Antich, que donà la benvinguda a tots els vistants i destacà tot allò que poden oferir les Illes fora de la temporada alta, com els itineraris ecològics, el patrimoni i la gastronomia. En representació del Govern central hi assistí la secretària general de Turisme, Amparo Fernández, que animà tots els madrilenys i madrilenyes a comprar unes vacances per anar a Mallorca, i afirmà que «aquest és un dia especial per Madrid».

«Ningú no pot morir-se sense haver vist una posta de sol a les Balears». Amb aquestes sentides paraules tancà el conseller de Turisme, Francesc Buils, la seva intervenció. «No hem duit les platges, sinó tot allò pel que volem que la gent també vingui a les Illes», afegí. L'objectiu del Govern és donar a conèixer els atractius de Balears fora del tradicional sol i platja per desestacionalitzar i aconseguir l'arribada de turistes fora de l'estiu.

A la inauguració, no hi faltaren els representants dels consells insulars; ni la batlessa de Palma, Aina Calvo; ni el delegat del Govern, Ramon Socias; ni el director general de la Policia i la Guàrdia Civil, Joan Mesquida, com tampoc la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar.

Les càmeres de les televisions madrilenyes anaren fins a l'envelat de Balears de la plaça Colón, davant l'expectació que ha causat l'esdeveniment a la capital. Els visitants hi tenen l'oportunitat de tastar menjar típic de les quatre illes. S'hi oferiran més de 500 quilos de sobrassada, 3.500 d'atmetles i 500 litres de pomada, més vi, herbes, flaó, ensaïmada, formatge i fins i tot bunyols fets allà mateix.

Tot això es completarà amb actuacions musicals amb grups com Cap Pela i Wonderbras, acompanyats d'actors, havaneres de Menorca i circ, entre d'altres. L'espectacularitat dels cavalls menorquins deixà ahir amb la boca oberta els visitants i se sentien «olés» amb els bots dels animals. El correfoc dels dimonis tancà els actes, com ho farà en les jornades següents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.