algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

«Més complicat és que Espanya sigui federal que uns Països Catalans lliures»

Joan Puig i Agustí Cerdà, diputats al Congrés, presenten a Palma El més calent... al front de Madrid

ANTONI MATEU. Palma.

Anècdotes, experiències i tot allò que no surt als diaris ni als mitjans de comunicació en general és el que conté el llibre El més calent... al front de Madrid, que ahir vespre presentaren els diputats al Congrés per Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puig i Agustí Cerdà, al casal de cultura de Can Alcover de Palma.

Amb un títol que recorda la terminologia bèl·lica de la Guerra Civil, els deu diputats, per iniciativa d'un d'ells, Joan Tardà, han volgut deixar constància del que ha significat per Esquerra el pas per Madrid durant aquests quatre anys de legislatura. «A Madrid, n'hem vistes i sentides de tot color», digué ahir Joan Puig fent broma. «Record una ocasió en què la ministra Chacón digué, durant una comissió del Congrés, en què es pensava que no la sentíem, 'A estos de Esquerra..., ni agua!'», afegí el diputat.

«Cadascun dels encapçalaments amb què comença cada capítol és una autèntica perla! El simple fet de poder llegir-les ja justifica comprar aquest llibre», digué Helena Inglada, membre d'ERC i encarregada de presentar l'acte. Algunes d'aquestes «perles» són: «En mi España plural, os vais a sentir tan cómodos que incluso tendréis problemas para sentiros independentistas», que sortí per boca de Zapatero quan tot just encetava el seu mandat; o «Es ridículo utilizar la lengua catalana para hacer una pregunta al gobierno español», que digué Josep Borrell, expresident del Parlament europeu i exministre del PSOE; o «Quienes planificaron el atentado del 11 de marzo en Madrid no se esconden en desiertos lejanos, ni en montañas remotas», dit per José María Aznar durant la seva compareixença a la comissió d'investigació dels atemptats de l'11-M.

«Els primers mesos després dels atemptats de l'11-M fou una temporada molt dura pels diputats d'Esquerra», assegurà Puig. «Basta veure com es tracta el tema del bilingüisme des de Madrid -explicà Agustí Cerdà. Aquell ambient està resclosit. Així com estan les coses és més complicat que Espanya esdevengui un estat federal que no que els Països Catalans siguin lliures». Així mateix, un capítol està dedicat a l'afer de la piscina de Pedrojota. «Allò que va fer Puig, d'entrar amb el carnet a la boca és una acte de coherència nacional i territorial», diu el llibre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.