cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

La mort d'un ponent de l'assemblea de l'Arc Llatí enfosqueix la cimera

El tunisenc Youssef Alouane sofrí un infart durant una intervenció

El tunisenc Youssef Alouane, de 70 anys, morí ahir al matí mentre intervenia en l'Assemblea General de l'Arc Llatí, que es du a terme aquests dies al Parc de Tecnologies Ambientals, a Son Reus.

Alouane, president de l'Institut Nacional de les Ciències Aplicades de Tunis, intervenia en el seminari «Immigració i cohesió social a la Mediterrània», que es realitzava en el marc de l'Assemblea, quan morí d'una aturada cardiorespiratòria, segons informaren fonts sanitàries. Alouane s'estava dirigint als assistents a la trobada quan digué, en francès, «Perdonin que m'acceleri», i posteriorment s'acubà.

Els equips sanitaris acudiren al lloc de l'incident, però no pogueren fer res per salvar la vida del tunisenc. Els assistents, que en principi foren desallotjats de la sala, hi tornaren posteriorment i guardaren un minut de silenci en conèixer la notícia de la seva defunció. Fonts del Consell de Mallorca indicaren que els organitzadors intentaven localitzar ahir al matí a Palma la família de la víctima, que l'havia acompanyat. L'organització de l'Assemblea General de l'Arc Llatí suspengué en un primer moment les seves activitats, però reprengué les sessions previstes a l'horabaixa.

L'ens Arc Llatí, segons el Consell de Mallorca, és un espai de cooperació política de les administracions regionals mediterrànies d'Espanya, Itàlia i França, en el qual es defensen interessos comuns davant les institucions estatals, a la vegada que un instrument de cooperació amb els països del sud de la Mediterrània.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.