algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

El rei demana a destinacions turístiques com Calvià que no cresquin més

«Ens continuareu tenint sempre» assegurà el monarca en la visita a l'estand de Balears

101110
La reina Sofia s'interessa pels fullets de l'estand de les Illes Balears, davant la mirada de Buils, el rei i De la Vega.
ELISA DOMENECH..Enviada especial a Madrid.
El rei d'Espanya ha manifestat en diverses ocasions la necessitat que el turisme aposti per la sostenibilitat. Així, durant la seva visita a l'estand de les Balears de Fitur acompanyat pel conseller de Turisme, Francesc Buils, Joan Carles I s'aturà a parlar amb els responsables dels expositors, entre ells el de l'Ajuntament de Calvià, a qui demanà que no cresquin més. Minuts abans, en el discurs inaugural de la fira, el monarca també s'havia referit «als models de negoci sostenibles des del punt de vista social, cultural i mediambiental» que han de desenvolupar conjuntament les administracions públiques i el sector privat. El missatge del rei es dirigia no tan sols a les institucions, sinó també a l'empresariat.

«Ens continuareu tenint sempre», afirmà el rei amb la naturalitat que el caracteritza, abans de deixar l'estand de les Illes i continuar la visita de la fira, explicà el conseller de Turisme. Una frase tranquil·litzadora per a molts i que tanca qualsevol polèmica anterior. El conseller Buils es mostrà «encantat» de la salutació dels reis i afirmà que són un dels «millors actius per a les Illes». A més, explicà que la reina s'havia interessat per saber «on podia comprar» alguns dels fullets de Palma, que la conselleria farà arribar a la Casa Reial. Tanmateix, aquests no foren els únics comentaris de Joan Carles durant la visita de l'estand balear, i s'interessà també per la manera de desenvolupar a les Illes la reconversió de zones madures, indicà Buils.

En aquest sentit, el conseller de Turisme aprofità per informar-lo que ja es fan els primers esforços en el projecte de reforma integral de la Platja de Palma, en col·laboració amb el Govern central. Ho féu en presència de la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, i del ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos. Durant la inauguració, De la Vega considerà necessari que l'Estat espanyol continuï modernitzant les infraestructures turístiques per millorar-ne la competitivitat. I recordà que el pla Horizonte 2020 preveu fins el 2010 una inversió pública i privada de més de 5.000 milions d'euros, que es podrien destinar, entre altres actuacions, a les reconversions de zones turístiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.