algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

Sampol exigirà que els comerços turístics també puguin vendre tabac

Promet a Acotur lluitar per eliminar la discriminació que pateixen

Q.T. Palma.

Els candidats al Congrés per la coalició nacionalista Unitat per les Illes es comprometeren ahir a revindicar a Madrid que els comerços turístics de l'Arxipèlag puguin vendre tabac, de la mateixa manera que ho poden fer els comerços turístics de les Illes Canàries o les botigues de la cadena Aldeasa. Aquest és el compromís que signaren ahir el cap de cartell de la coalició, Pere Sampol, i la seva 'número dos', Margalida Miquel, en la reunió que mantingueren amb representants de l'Associació de Comerciants i Empresaris de Serveis Turístics de Mallorca (Acotur).

La Llei de mesures sanitàries, aprovada l'any 2005, va prohibir la venda de tabac als comerços, excepte els estancs. Després el Govern de l'Estat va permetre la venda als quioscs i seguidament autoritzà la distribució a establiments com Aldeasa. L'any 2006, l'Executiu central també permeté la venda als comerços turístics de Canàries, un fet que, segons Sampol, suposa «un greuge comparatiu i una injustícia innacceptables». «Demanam coherència i que aquesta mateixa normativa també s'apliqui a Balears», afegí.

El president d'Acotur, José Tirado, criticà als diputats de PP i PSOE, que «quan arriben a Madrid es dissolen com un terròs de sucre». En canvi, «Pere Sampol, a més de ser un gran coneixedor del món comercial de les nostres illes, és una garantia a l'hora de defensar els interessos de Balears. Mentre ha estat en el Senat, se l'ha sentit a ell més que a tots els altres senadors», sentencià el responsable de l'associació de comerciants turístics.

Els candidats d'Unitat també es comprometeren amb Acotur a vigilar que l'adaptació de la normativa estatal a la directiva europea de liberalització comercial Bolkestein no perjudiqui els interessos del sector comercial de les Illes Balears. Així mateix, el candidat al Congrés dels Diputats Pere Sampol advertí els comerciants que si és elegit diputat impulsarà mesures que contribueixin a la desestacionalització del turisme, exigint més promoció del turisme cultural, de natura o esportiu, o reclamant la signatura de convenis amb la resta de països de la Unió Europea per promocionar el turisme de tercera edat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.