algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Fitur comença demà amb previsions moderades i una nova promoció

L'estand s'actualitza i es du la cultura balear al centre de Madrid

E. DOMÈNECH. Palma.

L'empremta del nou Govern es deixarà sentir en la 28a edició de la fira internacional de turisme de Madrid, on no hi haurà estrelles mediàtiques i el protagonisme serà per a la cultura de les Illes. La novetat més important és el desplegament promocional que es realitzarà en ple centre de la capital espanyola. Música, dansa, espectacle, moda, tradició i gastronomia, la cultura en el seu conjunt, és el que mostrarà Balears de divendres a diumenge a la plaça de Colón de Madrid.

L'estand de les Illes també tindrà un disseny diferent per fer-lo més atractiu, amb tot de pantalles a l'exterior que mostraran paisatges i activitats que es poden realitzar a l'Arxipèlag. No hi faltarà la mostra de gastronomia balear. Aquest cop, sí que s'hi ha inclòs la maqueta del palau de congressos, després que el sector lamentàs la manca de promoció del projecte a la fira de Londres del novembre.

No obstant això, i a banda de la promoció, aquesta fira ha de servir també per confirmar les bones previsions que s'han fet fins ara per a la propera temporada turística, però que no s'han concretat en xifres. Diferents factors, entre els quals hi ha un alentiment del consum, l'increment de costs d'explotació o la recuperació de destinacions competidores, fan que plani una relativa sensació d'incertesa sobre l'evolució de la temporada.

S'ha de tenir en compte també que el mercat espanyol s'ha convertit en un dels més importants per a les Balears. El tercer en volum de turistes, amb gairebé tres milions de visitants durant 2007 i un creixement del 22% en relació amb l'any anterior.

Tot i així, no s'hi parlarà només de mercat espanyol. La fira té projecció internacional i, en aquest sentit, tant el conseller de Turisme, Francesc Buils, com el president del Govern, Francesc Antich, tenen previstes reunions amb responsables dels principals touroperadors estrangers i espanyols, i amb els directors de les oficines espanyoles de turisme a l'estranger. L'objectiu és obtenir tota la informació disponible i actualitzada dels estats de vendes dels majoristes.

La proximitat de les eleccions estatals fa pensar que política i turisme es tornaran a barrejar, com ja succeí en la fira de l'any passat. És prevista la signatura del conveni amb Turespaña i, per tant, és probable la presència de bona part del Ministeri de Turisme. A l'anterior Fitur hi assistí el ministre del ram, Joan Clos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.