algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

Educació dotarà amb 6.000 euros cada nova plaça d'escoleta pública

L'Administració vol crear-ne dos mil al llarg d'aquesta legislatura

La Conselleria d'Educació dotarà amb 6.000 euros cada nova plaça d'escoleta pública que es creï durant aquest legislatura. Aquesta és una de les mesures que es contempla dins del projecte per la creació de 2.000 noves places públiques d'Educació Infatil de 0 a 3 anys, més conegut com el Pla de primera infància. Segons explicà el coordinador d'aquest pla, Vicenç Arnaiz «el Govern balear aportarà 12 milions d'euros per a aquestes actuacions, signarà convenis amb les entitats locals per a la creació de places públiques i farà una l'aportació de 6.000? per plaça creada».

A més, aquest pla també reconeix la consolidació de places precàries existents mitjançant un procés d'adequació a la normativa vigent per tal de ser autoritzat per la Conselleria com a centre educatiu. A tal efecte, la Conselleria ha creat un departament per ajudar i assessorar directament els centres públics i privats que han començat o han d'iniciar els tràmits per a la seva autorització.

Alguns dels centres pendents d'autoritzar tenen dificultats per adequar-se a la normativa i es fa difícil la seva consolidació sense inversions importants, per aquest motiu s'ha fet una previsió d'ajuts que concedirà el Govern i que suposarà el 30% del cost global per a l'adequació dels centres i arribarà fins a un màxim de 3.000?/plaça.

El Pla de primera infància també preveu la possibilitat d'establir convenis de manteniment amb centres privats sense ànim de lucre en aquells municipis on l'escassa oferta pública ho aconselli. En aquests centres l'admissió de l'alumnat haurà de seguir els criteris establerts al Decret d'admissió d'alumnat dels centres sostinguts amb fons públics i s'hauran de comptar amb l'autorització de centre educatiu de l'administració.

Arnaiz insistí que des de la Conselleria no «es perseguirà cap centre que no disposi de l'autorització perquè no tenim cap ànim de tancar escoletes», però assenyalà que es crearan distintius perquè quedi «ben clar» a les famílies que les escoletes disposen de l'autorització de l'administració educativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.