cielo claro
  • Màx: 19.05°
  • Mín: 9.02°
18°

Unes 300 escoletes rebutgen el pla de regularització que vol aplicar el Govern

Els obliga a convertir-se en centres educatius, en lloc d'assistencials com fins ara

La presidenta de l'associació Escola Catòlica de Balears (ECIB), Marta Monfort, anuncià ahir que si la Conselleria d'Educació no modifica el projecte de decret de guarderies, interposarà un recurs contenciós administratiu i, arribat el cas, un d'inconstitucionalitat. L'esborrany del decret obligaria les escoletes, fins ara assistencials, a convertir-se en centres educatius, la qual cosa és «la principal causa del problema» per l'entitat. Així ho manifestà Monfort en roda de premsa, al costa del secretari general, Miquel Batlle, i de l'assessor jurídic de l'associació, Marc González, qui explicà que, «abans de passar pel Consell Escolar, el text de l'esborrany del decret era més o menys assumible per tot el sector».

Monfort afirmà que les conseqüències de l'esmentat canvi són nombroses i afecten no tan sols les 300 guarderies associades a les dues patronals (CAEB i PIMEM), sinó també els mil treballadors que hi fan feina i que amb el decret haurien d'abandonar, segons l'ECIB. La presidenta d'ECIB afirmà que per evitar confusions seria millor que es deixàs de dir «escoletes» a les guarderies i que es tingués present que l'educació dels infants de 0 a 3 anys «no és obligatòria».

Per aquest motiu, per Monfort «no pot parlar-se de centres educatius i sí, en canvi, d'assistencials, per la qual cosa no se'n pot prohibir l'existència». Per la seva banda, la Federació d'Escoles Infantils de la Petita i Mitjana Empresa de Balears (FEIPIMEB) també féu pública la seva absoluta disconformitat amb l'article 5.3 i amb altres disposicions del projecte de decret de guarderies que vol imposar la Conselleria d'Educació, que obligarà aquests centres a convertir-se en educatius.

«Les exigències que marca el decret són inviables pel sector privat i moltes d'aquestes utòpiques, impossibles de posar en pràctica, no sols econòmicament sinó en qüestions de funcionalitat», afirmà Francisca Picornell, presidenta de FEIPIMEB. Picornell denuncià que no s'ha tingut en compte la patronal amb més representativitat del sector , amb 130 centres a les Illes, per fer el decret. «El Govern només ha volgut l'opinió del Consell Escolar, un òrgan consultiu en el qual participen sindicats, associacions de pares i ajuntaments, però que té una mínima representació del sector, que som els que coneixem la realitat», indicà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.