algo de nubes
  • Màx: 19.78°
  • Mín: 12.82°
19°

L'Ajuntament exigeix al Govern que reprengui la rehabilitació de l'estació

Les obres s'iniciaren el maig de 2003 i s'aturaren mesos després

A.BASSA. Sant Llorenç.

L'Ajuntament de Sant Llorenç exigeix a la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Govern balear que reprengui de manera urgent la rehabilitació i la reforma de l'estació del tren i el seu entorn, iniciada a mitjan 2003 i paralitzada pocs mesos després. Avui, el ple ordinari debatrà una moció de l'equip de govern per instar Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) que informi la Sala, en el termini més breu possible, de les raons per les quals està aturat aquest projecte des de fa quatre anys.

Segons va exposar el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, «varen demanar en diverses ocasions a la Conselleria que posàs en marxa aquesta actuació, que és molt necessària perquè l'estació i el seu entorn es van degradant a poc a poc. Vàrem fer múltiples gestions perquè la rehabilitació fos continuada i el 25 de gener de 2007 adoptàrem un acord de ple que instava a la reiniciació de la reforma. No ens feren cas i ja que la direcció de Serveis Ferroviaris ha canviat després de les eleccions, reiteram les reivindicacions municipals als seus nous responsables». A principi de 2003, Serveis Ferroviaris de Mallorca va convocar un concurs per a la rehabilitació de l'estació de Sant Llorenç. Les obres s'adjudicaren a l'empresa Melchor Mascaró, que va presentar un projecte bàsic de rehabilitació, amb el compromís de finalitzar-lo en un termini de 10 mesos.

«Els treballs s'iniciaren a final de la legislatura del Pacte de Progrés. Més tard, amb el canvi de govern, es va paralitzar poc temps després. Ens reunírem amb el gerent de SFM, que era Rafel Pons, per demanar la continuïtat del projecte. Així, varen sol·licitar a l'Ajuntament que presentàs un pla d'usos i activitats. Era a l'abril de 2004 quan remetérem aquest projecte al Govern balear, proposant usos socioculturals», explica el primer edil.

A la moció que es du a ple s'acorda instar Serveis Ferroviaris de Mallorca perquè informi la corporació municipal dels plans de feina i desenvolupament de rehabilitació que té programats, a més de la data de finalització. Així mateix es tornarà a sol·licitar a SFM una còpia de l'acte d'adjudicació dels treballs de reforma de l'estació i del contracte per a l'execució de les esmentades obres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.