cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Els pacients balears ja no hauran de viatjar a Catalunya per certes proves

Govern i Generalitat acorden millores en l'assistència a distància

Els consellers de Salut de Balears i Catalunya, Vicenç Thomàs i Marina Geli, respectivament, informaren ahir que els seus departaments firmaran en breu un conveni per desenvolupar projectes de medicina i assistència a distància, la qual cosa evitarà el trasllat de pacients de les Illes a Barcelona. El futur acord fou anunciat en roda de premsa per ambdós consellers després de la firma d'un altre protocol conjunt de col·laboració en l'atenció sanitària d'ambdues comunitats.

L'acord que preparen se centrarà en la innovació i es materialitzarà en l'avaluació de tecnologies mèdiques, el desenvolupament d'iniciatives en les tecnologies de la informació i comunicació (TIC), i en un intercanvi d'investigadors. La consellera Geli explicà que cada any Catalunya rep «unes 2.000 persones» de les Illes als seus centres sanitaris, de les quals entre 700 a 800 són per ingressos, i la resta correspon a consultes internes. Els pacients balears es podran estalviar visites amb la utilització de les TIC. Aquests pacients solen anar als centres mèdics catalans fonamentalment per a trasplantaments renals i de fetge, oncologia infantil i altres tipus de càncer.

La consellera catalana argumentà que l'atenció als pacients i a les seves famílies a través de les noves tecnologies permetrà una «reordenació d'horaris i acumulació de proves un mateix dia», per evitar els desplaçaments per motius mèdics, i s'aconseguirà «una personalització de les agendes», a més d'incloure la possibilitat de proporcionar-los allotjament adequat. Per posar-ne un exemple, Vicenç Thomàs explicà que els pacients que hagi de fer-se una intervenció quirúrgica no hauran de desplaçar-se per sotmetre's a les proves necessàries prèvies a la decisió sobre l'operació i aquestes es podran realitzar en centres de Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.