algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

La Victòria es converteix en el primer vedat de caça de la cabra mallorquina

El Govern vol promocionar el turisme per a caçadors i protegir les finques de la Serra

79890
El conseller Grimalt, juntament amb la resta d'autoritats, explicà els objectius de la nova Comissió Balear de Caça Major. | M.NADAL.

L'incomparable marc del puig de la Victòria, en el municipi d'Alcúdia, va ser presentat ahir com el primer vedat de caça major de la cabra mallorquina, que obté el certificat de qualitat que ha constituït la Comissió Balear de Caça Major i Homologació de Trofeus que substitueix la es va crear l'any 1995. El conseller de Medi Ambient del Govern, Miquel Àngel Grimalt, va explicar durant l'acte de presentació del nou vedat que «ara començam a recollir els fruits d'un projecte que es va iniciar fa més de deu anys. L'objectiu d'aquest projecte és recuperar la cabra mallorquina i recuperar les finques de la serra de Tramuntana i Llevant».

A més, el conseller Grimalt va destacar que la posada en marxa d'aquest nou vedat de caça de la cabra mallorquina «servirà per promocionar el turisme de caça major. Existeixen molts caçadors del voltant del món que s'aproparan fins a Mallorca per poder caçar un bon exemplar de cabra mallorquina, i estam parlant d'un turisme d'un alt valor adquisitiu, que generarà uns importants ingressos a Mallorca».

Grimalt va manifestar que actualment «el 90 per cent de les cabres de la Victòria són de raça mallorquina i la nostra finalitat és que la repoblació de la cabra autòctona s'estengui a moltes més finques». L'objectiu de la Conselleria de Medi Ambient amb aquest nou projecte és poder oferir una alternativa a la situació actual de moltes finques que tenen un excés de població de cabres no autòctones, que no beneficien ningú. En la mesura que les finques van eliminant aquest excés de cabres, podran acollir-se a l'aprofitament de la cabra «fina» a través d'uns plans tècnics equilibrats, sostenibles i amb l'incentiu d'una activitat econòmica que ara no existeix i que les finques necessiten per mantenir-se. En aquest aspecte, Miquel Àngel Grimalt va assegurar que «actualment s'està tramitant la certificació de qualitat de més de 12.000 hectàrees que corresponen a vedats de la serra de Tramuntana, la qual cosa suposarà una important oferta de trofeus i jornades de cacera, a més de ser una oportunitat econòmica i turística per a moltes finques».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.