nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Assassinat a Magaluf un ciutadà britànic per dos compatriotes

Daniel Hastelow fou atacat al seu apartament per dos homes que foren arrestats

91362
Agents de la Guàrdia Civil inspeccionen de matinada l'apartament de la víctima. | V.V./MT.

Una baralla i un jurament de revenja: «Et mataré». Dos anglesos de Liverpool mataren ahir a ganivetades un compatriota, a Magaluf, amb el qual dos dies abans un d'ells s'havia enfrontat en un bar de la zona. Els assassins forçaren a puntades de peu la porta de l'apartament de Daniel Hastelow, de 26 anys, i el cosiren a punyalades. La víctima acabava de celebrar el seu aniversari.

Divendres Richard Henry Roberts, de 35 anys, va tenir un greu aldarull amb Daniel. Es tractava d'una «baralla de bar» una cosa habitual a Magaluf i a Palmanova, i la Policia Local de Calvià va tenir coneixement de l'incident, que llavors no va transcendir. Tanmateix, el britànic de major edat, segons testimonis directes, jurà venjar-se, però molt pocs van creure aquelles paraules.

L'endemà, dissabte, dia 12, Daniel celebrà el seu aniversari. No tenia massa motius per celebrar-ho, perquè les coses no li anaven massa bé. Diuen que passava per importants penúries econòmiques i compartia un diminut apartament de 40 metres quadrats amb dos amics.

Va ser precisament en aquell pis, ubicat al carrer Contraalmirall Riera, en el complex Playa Mar de Magaluf, on va ser atacat per sorpresa. Richard i el seu compatriota Paul Anthony Griffits, de 22 anys, pujaren a la segona planta armats amb un ganivet i un bat de beisbol. Van anar directament a la porta retolada amb el número 11 i la varen tomar a puntades de peu. Van irrompre a la casa i es van dirigir cap a Daniel, que no va tenir temps de reaccionar. L'apunyalaren tres vegades a l'esquena i almenys una, al tòrax. A l'habitatge, hi dormien els dos companys de pis del britànic, que no van intervenir. Tot va ocórrer molt ràpid i la parella assassina, a continuació, va fugir.

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Palma i de Calvià,amb el suport dels agents de la caserna de Palmanova i la Policia Local, van iniciar la recerca dels atacants, mentre una ambulància s'enduia el ferit a Son Dureta, que estava agonitzant.

El jove va morir dues hores després, gairebé al mateix temps que Richard i Paul eren detinguts a l'aeroport. Intentaven agafar un avió cap al seu país, que mai no van agafar.

Després de netejar-se la sang i canviar-se de roba la parella es va dirigir cap a l'aeroport de Son Sant Joan, i quan anaven a comprar els dos bitllets d'avió que els portarien de tornada a Anglaterra, van ser detinguts per la Guàrdia Civil.

Ahir a la nit, els dos detinguts estaven en la Comandància, en cel·les separades i a un d'ells, a Paul, ja li havien pres una primera declaració, en presència del seu advocat. El jove va reconèixer els fets, amb la qual cosa es pressuposa que la investigació podria quedar tancada en els pròxims dies. Els dos obrers de Liverpool passaran a disposició judicial gairebé amb tota seguretat dimarts dematí.

Segons sembla, els tres britànics que varen ser els protagonistes d'aquesta història es coneixien de la zona, encara que no eren amics. Els investigadors creuen que els agressors volien acabar amb la vida de Daniel, i que, a més més, la seva intenció no solament era donar-li una lliçó o un ensurt.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.